12 / 05 / 2024

Çekya

Çekya

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Skoda yeni elektrikli model arabasını tanıttı! Vision 7S hayranlık uyandırdı! İşte detaylar!

Skoda, yeni elektrikli modelini tanıttı. Şirket yeni logosu ile Vision 7S modelini görücüye çıkardı. İşte detaylar!

Skoda Octavia alacaklara müjde! Octavia’da eylül ayı fiyatıyla yola devam!

Çekya’dan çıkarak tüm dünyaya adını duyuran Skoda, Ekim 2023 fiyatlarını belirledi. Skoda, ekim ayında Octavia modeline zam yapmadığını ve eylül ayında belirlenen fiyat listesiyle satışlara devam edileceğini duyurdu.

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Büyük beğeni toplayan Kona Elektrik modeli konusunda Hyundai’den bir atak geldi. Hyundai, Çekya merkezli Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Nosovice fabrikasında yeni Kona Elektrik'in üretimine başladığını duyurdu.

Migros'un bu indirimi unutulmayacak! 5 Litre ayçiçekyağı 133 TL'ye düştü

Ayçiçek yağında bomba indirim Migros'tan geldi. 5 Litre Komili ayçiçek yağının markette satış fiyatı 133 TL'ye kadar geriledi. İşte indirimle alakalı meraklarınızı giderecek bütün detaylar. 

Bu alanda liderliği kimseye bırakmıyoruz! 2022’de Miami'yi geride bırakmıştık

Konut fiyat yükselişinde lider konumunu muhafaza eden Türkiye, birincilik skorunu kimseye bırakmadı. Araştırmaya dahil edilen 56 ülke arasında ücret yükselişlerinde birinci sıradaki Türkiye’yi takip eden ülkeler sırasıyla; yüzde 27 ile Estonya;  yüzde 23 ile Macaristan, Çekya ve İzlanda oldu.

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda tarım gübresi olmadığını ve bu durumun verimde belirgin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Türkiye’de ise gübre fiyatları ise 2022’de gelen zamlarla rekor rakamları çıktı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Bu da oldu! Sosyal medyayı karıştıran görüntü!

Çekya'da bir kişi otoyola Formula aracıyla çıktı. Görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Aracı kullanan kişinin benzer bir girişimi 2019 yılında da yaptığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar avroluk yatırım!

AB Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı belirtildi.

Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısı!

Türkiye-Çekya İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısında bulundu.

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Çekya Haberi

Çekya

Çekya'nın başkenti Prag’da toplanan gösterciler, "önce Çekya" sloganı atılan gösteride Çekya bayraklarının yanı sıra artan enerji fiyatlarını protesto etmek için "şeffaf pankartlar" açtı.

Yaklaşık 11 milyon nüfusu olan Çek polisinin paylaştığı verilere göre sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği hükümet karşıtı gösteriye 70 binin üzerinde protestocu katıldı.

Protestocular, yükselen enerji fiyatları sebebiyle hükümeti istifaya çağırırken, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Çek halkına ve ekonomisine zarar verdiği için bir an önce durdurulmasını istedi. Prag’ın Wenzel Meydanı’nda toplanan göstericiler Çekya’nın Rusya-Ukrayna Savaşı’nda tarafsız olması gerektiğini savundu.

“RUSYA YANLISI GÖSTERİLER”

Geniş katılımın gerçekleştiği gösteriyi "Rusya yanlısı" olarak değerlendiren Başbakan Petr Fiala, bu durumun ülkenin çıkarlarına zarar verdiğini kaydetti.

Fiala, Rus propagandası ve dezenformasyon kampanyasına ülkesinde inananların olduğunu söyledi.

AB Dönem Başkanlığı’nı sürdüren Çekya’da 400 binin üzerinde Ukraynalı göçmen bulunurken, Prag yönetimi savaşın başından itibaren...