29 / 04 / 2024

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda tarım gübresi olmadığını ve bu durumun verimde belirgin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Türkiye’de ise gübre fiyatları ise 2022’de gelen zamlarla rekor rakamları çıktı.



Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tarım bakanları Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya geldi.

Toplantıda, AB'de gıda güvenliğinin koordinasyonunu görüştüklerini belirten Çekya Tarım Bakanı Nekula, "AB'de yeterli miktarda gıdanın sürdürülebilir bir şekilde üretiminin sağlanması için sorumluluğumuz bulunuyor." diye konuştu.

Nekula, dayanıklı ve rekabetçi bir tarımla birlikte balıkçılık ve gıda endüstrisine de ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

"Ekonomik ve çevresel hedeflerimizi yakalayabilmemiz için enerji ve ham maddeye ihtiyacımız var." diye konuşan Nekula, bu süreçte tarım sektörüne daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön