30 / 04 / 2024

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük ve modern Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Yılda 5 bin hayvanın bakımı hedefleniyor.

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası Et ve Süt Kurumu, depremden zarar gören üreticilerin ellerindeki hayvanlarının kesim ve bakımı ile alakalı önemli bir ilan yayınladı.

Besici çileden çıktı! Hayvanlarını satıp bakın hangi mesleğe yöneldi

Üretim aşamasındaki maliyet ve giderlere gelen zamlar neticesinde işin işinden çıkamayan bazı besiciler, elleridneki hayvanları satarak hurdacılık yaptırmaya başladığını söyledi. Yem bile almakta zorlandığını söyleyen Besiciler, “Süte 1 TL zam gelmeden yeme 2 TL zam geliyor” dedi.

Artık bu kadarına da pes dedirtti! Önceden bedavaydı! Şimdi fiyatı 50 TL’ye çıktı! Haberi alanlar çılgına döndü!

İnsanlar yıllardır kasaplardan bedava kemik alıyordu. Sokak hayvanlarına verilen kemikler de artık kasaplarda ücretli olarak satılmaya başladı. İşte detaylar...

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Tüketici fiyatları bazında bakıldığında ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 24,24 ile üniversite eğitim giderlerinde görülürken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde görüldü. İşte haberin detayları…

Serik'in yeni kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'in Merkez Mahallesi'nde inşa edilen kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor...

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin inşaatının yarısı tamam!

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 3 ay içerisinde inşaat çalışmalarının yarısı tamamlandı.

Antalya'nın 19 ilçesinde yeni kreşler açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılması talimatını verdiği kreşler tek tek hayata geçiriliyor. Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde yapımında sona gelinen kreş ve gündüz bakımevi 100 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ta kreş inşa ediyor! 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde 100 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakımevi inşa ediyor. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

Ayvalık'a tam donanımlı yaşlı bakımevi!

Ayvalık’ın tam donanımlı ilk yaşlı bakımevi için çalışmalar başladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bağışçı Cihan Şişman arasında protokol imzalandı.

Ataşehir Gündüz Bakımevi'nin temeli atıldı!

Ataşehir Belediyesi tarafından Kayışdağı Mahallesi 80. Yıl Parkı yanında inşa edilecek Gündüz Bakımevi'nin temeli atıldı.

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Haberi

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Körfez yolu üzerinde İvrindi ilçe sınırlarında kalan 20 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatının temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi:



“Bugün modern bir hayvan barınağının temelini atıyoruz. Bu tesis Türkiye’de örnek olacak. İnşallah bu yıl tamamlayacağız. Toplam 460 bin metrekare alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tahsis etti. Balıkesir’deki modernizasyonunu yaptığımız hayvan barınağında 2014 yılında 1000 hayvanın bakımı yapıldı. Bu yıl 1500 hayvanın bakım ve rehabilitasyonu yapılacak. Buradaki hedefimiz yılda 5 bin sokak hayvanının bakımı ve rehabilitesidir....