09 / 05 / 2024

Sökede metruk yapılar

Sökede metruk yapılar

Söke kent merkezi içinde oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliği ile sıkıntıya neden olan metruk yapılar yıkılıyor. Söke ’nin Yenicami Mahallesi Özmen Sokak ’ta yıkımlar yapıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Ankara Şirindere'deki metruk yapılar yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şirindere'de bulunan metruk yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Kapalıçarşı'daki döviz bürosunda kaçak yapılar söküldü!

Kapalıçarşı’da, kaçak tadilat yapıldığı bildirilen döviz bürosunda sonradan eklenen yapılar belediye ekipleri tarafından söküldü.

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

Sökede metruk yapılar Haberi

Sökede metruk yapılar

Söke Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Süleyman Toyran’ın Belediye Başkanlığı döneminde yani son 9 ayda 17 metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi. Son yıkım yapılan yer Söke’nin Yenicami Mahallesi Özmen Sokak’ta bulunan yapı oldu.



Söke Belediyesi Şantiye ekibinin elinde yıkım kararı kesinleşen 7 adet daha yapının olduğu, belirlenen program dahilinde bu 7 yapının da yıkılacağı belirtildi. Bunun yanında 8 adet metruk yapının daha yıkımlarının gerçekleşebilmesi için gerekli yazışma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Metruk halde bulunan yapılar ilçemizde hoş olmayan görüntü kirliliği yaratmanın dışında yangın tehlikesi de oluşturuyor. Madde bağımlıların da mekanları haline gelen bu tür yapıların yıkımları mülk sahipleri ile yapılan görüşmeler ve çeşitli prosedürlerin giderilmesinden sonra gerçekleştiriliyor. Bu konuda 9 ayda hızlı ve etkin bir çalışma yürüttüğümüze...