13 / 05 / 2024

soma maden yangını

soma maden yangını

Maden ocağı kazanının duyulmasından sonra Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul 55 personel 17 araç ve çok sayıda ekipman bölgeye gönderildi.

Erdinç Günay: Maden kazalarında zamanla yarışılıyor!

AA muhabirinin İş Güvenliği Uzmanı Maden Mühendisi Erdinç Günay'ın ''Yeraltı Maden İşletmeciliğinde Tahlisiyecilik'' konulu araştırmasından derlediği bilgilere göre ocak yangınları gibi olumsuz durumlarda olaylara müdahale zamanı önem taşıyor.

Taner Yıldız: Soma'da 201 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 201 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti...

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, Manisa'da!

Dün geldikleri Manisa 'dan sabah saatlerinde Soma'ya geçen TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri misafirhanesinde madenci kıyafetleri giydikten sonra Eynez Maden Ocağı'na geldi.

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi yandı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

TTK maden ocağında yangın çıktı!

TTK maden ocağında yangın çıktı. Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının eksi 250 kotundaki hazırlık yolunda karbonmonoksit salınımı nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Beşiktaş Konutları, Soma maden işçilerinin ailelerine 23 Temmuz'da teslim!

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar, gençlik festivalini iptal ederek o kaynakla alınan 30 konutun 23 Temmuz'da Soma maden işçilerinin ailelerine teslim edeceklerini açıkladı. Peki Beşiktaş Konutları nerede? İşte konutların özellikleri...

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Zonguldak'ta inceleme yaptı!

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun: "Soma'daki, çok basit tedbirle önlenebilecek kazayken oradaki aşırı derece üretim hırsından, çok basit güvenlik önlemini ihmalden kaynaklanan bir kaza" dedi

Soma'da hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturuluyor!

Soma'da hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturuluyor. Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına, 400 dönümlük arazide hatıra ormanı oluşturulması amacıyla fidan dikildi.

Emrullah İşler: Soma'daki maden faciasının sorumluları hak ettikleri cezayı alacak!

Başbakan Yardımcısı İşler, adli ve idari tüm soruşturmaların başlatıldığını, kim olursa olsun Soma'daki maden faciasının sorumlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını bildirdi. Soma'da şehit olan madencilere Allah'tan rahmet diledi...

Soma Madeni'nde çıkan yangın söndürüldü!

Soma Madeni'nde çıkan yangın söndürüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki madende çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Yıldız, 'Soma'daki madende çıkan yangın kontrol altına alındı' dedi.

Soma Madeni'nde yeni bir yangın çıktı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden ocağında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıldız, maden ocağında önceki yangından bağımsız bir yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Soma Holding Alp Gürkan basın açıklaması: Yangının trafo ile ilgisi yok!

Soma Holding basın toplantısı düzenliyor. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan açıklama yapıyor. Soma Kömür İşletmeleri’nin Genel Müdürü Ramazan Doğru ise Meydana gelen kazanın trafo ile bir ilgisi olmadığını söyledi.

İş Bankası ve Aktif Bank Soma'da hayatını kaybeden işçilerin kredi borçlarını silecek!

İş Bankası, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin Banka'ya olan borçlarının silineceğini duyurdu. Aktif Bank ise elim kazada hayatını kaybeden müşterilerinin kredi borçlarını yakınlarının başvurması durumunda silineceğini açıkladı...

soma maden yangını Haberi

soma maden yangını


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Soma’da meydana gelen maden ocağı kazasına kurtarma birliği gönderdi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Ölen ve yaralanan işçilerin olduğunun belirtildiği patlama nedeniyle madenin içinde kalan 300’e yakın işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.


Maden ocağı kazanının duyulmasından sonra Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul 55 personel 17 araç ve çok sayıda  ekipman bölgeye gönderildi.


Arama kurtarma çalışmaları için gönderilen araç-gereçler

1 Adet Hızır Güç (Afet  Müdahale aracı)

2 Adet Duman Savar (Duman tahliyesi ve temiz hava aracı)

2 Adet İtfaiye aracı (Muhtelif ihtiyaçlar için)

2 Adet Köpük aracı

1 Adet  K-9 aracı 

2 Arama kurtarma köpeği

2 Adet Mobil Büfe

2 Adet Aydınlatma kulesi

6 Adet Seyyar aydınlatma

1 Adet Su ikmal aracı

5 Adet...