17 / 05 / 2024

soma taş kesim atölyesi

soma taş kesim atölyesi

İstanbul Kuyumcular Odası ( İKO ), 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma ’da kömür madenciliğine alternatif istihdam alanı yaratmak üzere kıymetli taş kesim atölyesi kurmayı planlıyor.

Bergama-Soma Demiryolu projesi meclis gündeminde!

Bergama-Soma Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Manisa Soma Millet Bahçesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Manisa İli, Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi 13 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Soma'da acele kamulaştırma kararı!

Soma'da 380 kV Soma Kolin TES - Tunçbilek Şalt EİH Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılıyor...

Manisa Soma'da 4.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Soma Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satıyor. İhale 28 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Manisa Soma'da yol çalışması başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha iyi yaşam alanları sağlayabilmek için Soma İlim Sokak’ta, kilit parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.

TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu 12 Mayıs'ta açılıyor!

TFF'nin katkılarıyla inşa edilen TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu'nun açılışının, 12 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirileceği belirtildi.

Aliağa 2 - Soma B enerji iletim hattı için kamulaştırma!

380 kV Aliağa 2 - Soma B Enerji İletim Hattı Yenileme projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Soma Devlet Hastanesi Aralık'ta açılacak!

Manisa'nın Soma İlçesi'ne gelen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bölgenin en modern hastanelerinden biri olan 300 yataklı devlet hastanesinin Aralık ayında hizmete açılacağını söyledi.

TOKİ Soma'da madenciler için bin 500 konut yapacak!

TOKİ işbirliği ile başlatılan konut projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da madenciler için ise bin 500 konut yapacaklarını söyledi.

Manisa'da Soma Rüzgâr Enerji Santrali toplantısı 27 Mayıs'ta!

Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa'da Soma Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Kapasite Artışı için 27 ve 28 Mayıs'ta saat 11:30 ve 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Spine Tower arsa sahiplerinden Soma Holding açıklaması!

Spine Tower arsa sahipleri ve kat malikleri Maslak’ta bulunan Spine Tower ile ilgili açıklama yaptılar. Yapılan açıklamalarda Spine Tower'ın Soma Holding'e ait olmadığı dile getirildi.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Soma Holding'in hisselerine el kondu!

Tilaga Madencilik tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Spine Tower istanbul projesi tamamlandı. Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta müteahhitlik anlaşması imzaladığı Spine Towers projesindeki hisselerine bankalar tarafından el kondu.

soma taş kesim atölyesi Haberi

soma taş kesim atölyesi


İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da kömür madenciliğine alternatif istihdam alanı yaratmak üzere kıymetli taş kesim atölyesi kurmayı planlıyor. Türkiye’deki yaklaşık 30 bin kuyumcunun dört gözle beklediği işlenmemiş değerli/yarı değerli taşların ithalinden alınan ÖTV’nin kaldırılarak yerine yüzde 18 KDV’nin getirilmesini de içeren Torba Kanun Tasarısı’nın önümüzdeki dönemde yasalaşmasının ardından, Türkiye’de elmas ve kıymetli taş kesim atölyelerinin kurulmasının önü açılacak. İstanbullu kuyumcular, bu alandaki yatırımlardan ilkini Soma’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Çok ortaklı bir yapı şeklinde kurulması planlanan atölyede, 2-3 bin kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. 


İKO Başkanı Norayr İşler, düzenleme ile 2005’ten beri sektörün gelişmesini engelleyen ÖTV sorununun çözüldüğünü söyledi. 


Düzenleme sektörü yüzde 300 büyütür 


İşler, düzenleme ile Türkiye’de “elmas ve kıymetli taş kesim (işleme) atölyesi” adında yeni bir sektör ve en...