16 / 05 / 2024

somali hastane projeleri

somali hastane projeleri

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, "Çocuklar Ölmesin, Anneler Ölüm Nöbeti Tutmasın" sloganıyla Mogadişu'da kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa etti" açıklamasını bulundu.

Agah Kafkas: Türkiye, Sudan'dan Somali'ye model hastaneler inşa ediyor!

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, "Kısa süre önce Sudan'da bir hastane açtık, nisan ayında yine Somali'de açacağız. Afganistan'daki hastanemiz bitti, Lübnan'daki bitti. Yani nerede bir mazlum insan varsa biz oraya el oluyoruz" dedi

Adıyaman'a 150 yataklı yeni hastane!

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, bölgedeki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. Öz, Eski Devlet Hastanesi'nin tüm bloklar yıkıldığını ve yerine 150 yataklı hastane yapılacağını açıkladı. 

Yapımı planlanan 4 hastane!

İstanbul'da dönüşüm, sadece konut alanlarında değil, hastane, okul gibi kamu binalarında da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle deprem odaklı kamu dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor. 

Hasan Karahan : Giresun cazibe merkezi haline gelecek!

Aksu Mahallesi'nde yapımı devam eden konut, stadyum ve hastane projeleri tamamlandığında bölgenin, Giresun'un cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Vali Karahan, inşaat imalatlarının ne aşamada olduğu ve konut teslimlerinin ne zaman yapılabileceğini sordu.

Turkcell ve Rönesans’tan ‘Dijital Hastane Dönemi’ni başlatacak güçbirliği!

Turkcell, Rönesans Sağlık Yatırım ile 500 milyon TL’lik dev bir işbirliğine imza attı. Şehir hastaneleri projeleri kapsamında 5 yıl süreyle hastane bilgi yönetim sistemleri, dijital altyapı ve işletmesi Turkcell tarafından uçtan uca sunulacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı!

TMB, 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, “Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu 9 hastaneden oluşacak!

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu'nun inşası için proje alanına mobil hazır beton üretim tesisi kurulacak.

Ankara Etlik Hastane Sağlık Kampüsü için dev tesis kurulacak!

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsünde kullanılacak beton için proje alanına yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla mobil hazır beton üretim tesisi kurulacak.

Yörsan konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdı!

İnşaat sektörüne giren Yörsan şirketinin kurucusu Şerafettin Yörük, konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını; bunun içinde otel, hastane, okul, alışveriş merkezi, park gibi insanların ihtiyacını giderecek projelerin olduğunu belirtti.

Niğde Ulukışla'ya yeni devlet hastanesi geliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen olan dev hastane projeleri kapsamında Niğde İli Ulukışla İlçesine 30 yatak kapasiteli yeni hastane yapılıyor.

Karmod Prefabrik Somali'de hastane kurdu!

KARMOD Prefabrik, Orta Batı Afrika ülkelerinden Somali'de hastane. Cibuti'de ise serbest ticaret bölge ofislerinin yapımını tamamlayarak teslim etti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de hastane ve okul açılışı yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011'deki Somali ziyareti sırasında söz verdiği ve Türkiye'nin desteğiyle inşa edilen başta hastane olmak üzere çok sayıda önemli yatırımın acılışını bizzat yapacak.

Irak'taki konut projeleri yarım kaldı!

Türk firmaların çekilmesi nedeniyle Irak'taki yatırım projeleri durdu. Ülkedeki konut, elektrik santrali, askeri tesis, yol, köprü, baraj, alışveriş merkezi, stadyum, okul, hastane gibi pek çok proje yarım kaldı...

Devlet okulu olan konut projeleri!

İnşaat firmaları artık konut projelerini yaparken aileleri düşünüyor. Bu durumla birlikte birçok konut projesinde hastane, alışveriş merkezinin yanı sıra okul da yapılmaya başladı. İşte içinde devlet okulu bulunan konut projeleri...

somali hastane projeleri Haberi

somali hastane projeleri

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Somali'nin başkenti Mogadişu'da 27 bin metrekare arsa üzerine kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa etti.


Dernekten yapılan açıklamada, hastanenin temelinin, 2011'de dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, dernek yönetimi ve gönüllülerin katılımıyla atıldığı anımsatıldı.


Hastanede, acil servis, ameliyathane, gözlem odaları, laboratuvarlar, eczane, yeni doğan bakım, yoğun bakım, cami, konferans salonu ve Somali'de sık rastlanan enfeksiyon hastalıkları ve beslenme problemlerinin tedavisine yönelik bölümler ile 1 yaşın üzerindeki çocuklar için servis odaları ve misafirhaneler bulunduğu belirtilen açıklamada, "Tıbbi cihazların tamamı Türkiye'den gönderildi ve montajı tamamlandı. Hastane önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Hastane doktorları ve personeli Türk doktor ve teknik personel tarafından eğitilerek hastanede çalışmaya başlayacak"  bilgilerine yer verildi.


Açıklamada, hastanenin, Somali'nin, hatta Doğu Afrika'nın...