28 / 04 / 2024

Hasan Karahan : Giresun cazibe merkezi haline gelecek!

Hasan Karahan : Giresun cazibe merkezi haline gelecek!

Aksu Mahallesi'nde yapımı devam eden konut, stadyum ve hastane projeleri tamamlandığında bölgenin, Giresun'un cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Vali Karahan, inşaat imalatlarının ne aşamada olduğu ve konut teslimlerinin ne zaman yapılabileceğini sordu.




Aksu Mahallesi'nde yapımı devam eden konut, stadyum ve hastane projeleri tamamlandığında bölgenin, Giresun'un cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Vali Karahan, firma yetkililerine inşaat imalatlarının ne aşamada olduğu ve konut teslimlerinin ne zaman yapılabileceğini sordu. Vali Hasan Karahan, yapımı devam eden 592 adet  TOKİ  konutlarında incelemelerde bulundu. 


Vali Karahan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 21 Nisan 2015 tarihinde ihale edilen, Çakır İnşaat İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti taahhüdünde ve BCT Mimarlık Mühendislik Müşavirlik denetiminde yapımı devam eden "Giresun İli Merkez İlçesi Aksu ve Küçükköy Mahalleleri 1009/14 parsel ve 1001 Ada 146 Parselde 592 Adet Konut, 2'şer adet Ticaret merkezi ve Camü İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. 


Yüklenici ve Kontrollük firması yetkililerinin verdiği bilgilere göre proje dahilinde; 592 konut bulunmakta ve konutlarm 306 adedi 3+1 şeklinde, 286 adedi ise 2+1 şeklinde iki farklı parselde inşaa ediliyor. 

Konutların yanı sıra proje dahilinde; 2 adet cami, 2 adet ticaret merkezi, 2 adet basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve site sakinlerinin konforlu bir şekilde yaşamlarım sürdüreceği alanlar bulunuyor. 

YÜZDE 88 TAMAM Firma yetkilileri; 1 Haziran 2015 tarihinde inşaatına başladıkları işin yüzde 88 seviyesinde olduğunu ve ay sonunda geçici kabul seviyesine getirmeyi planladıklarım, konut teslimlerinin Şubat 2017 tarihinde yapılabileceğini öngördüklerini ifade ettiler. 


Vali Karahan'ın TOKİ inşaatındaki incelemeleri sırasında; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşlan ve İl Sağlık Müdürü Opr.Dr. Ahmet Bal ile birlikte TOKİ Uzmanı Gürkut Kırca, İşin yüklenicisi olan Çakır İnşaat firma yetkilileri Murat Özer ve Arif Ozarlı ve BCT Mühendislik Müşavir firma yetkilisi Yusuf Oral'da hazır bulundu. 


Giresun Ekspres Gazetesi 


Geri Dön