10 / 05 / 2024

sondaj çalışması

sondaj çalışması

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. 150 yıldır çektiği su hasreti sona erdi...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Kanal İstanbul'un son sondaj çalışması tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından güzergahının bugün açıklandığı Kanal İstanbul projesinde son sondaj çalışması tamamlandı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Mersin Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4’üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin büyük bir heyecanla beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4'üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamam!

Rize-Artvin Havalimanı projesi için teknik çalışmalar sürüyor. Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Sultantepe'de metro çalışması nedeniyle binalar hasar gördü!

Sultantepe Mahallesi'nde metro hattı çalışması nedeniyle hasar gördüğü ileri sürülen bina ile çevresindeki bazı binalar yapılan incelemenin ardından boşaltıldı.

MATAŞ Maltepe'deki ilk inşaat çalışmasına başladı!

Maltepe Belediyesi iştiraki olan Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş. (MATAŞ), Feyzullah Mahallesi Sakızağacı sokakta bulunan 40 yıllık binayı yıkarak, inşaat çalışmasına başladı.

Muğla'da anıt ağaç envanter çalışması devam ediyor!

Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Muğla ili sınırları içerisindeki “Anıt Ağacı” veya “Anıt Ağaç Topluluğu” olarak tescil edilen tabiat varlıklarının mevcut durumlarının tespiti ilgili envanter çalışması başlatıldı...

MATAŞ Maltepe'deki ilk inşaat çalışmasına başladı!

Maltepe Belediyesi bünyesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş. (MATAŞ), ilçedeki ilk inşaat çalışmasına başladı.

Kağıthaneli kadınlardan afet odaklı risk haritalama çalışması!

Kağıthaneli kadınlar ilçenin 19 mahallesinde afet odaklı risk haritalama çalışması yaptı. Afetlere hazırlık ve afet sonrası planlama dolayısıyla ilçede çalışmalar yapan kadınlar, Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Bursa Ataveler Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışması başlayacak!

Bursa- Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.Projede 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak.

sondaj çalışması Haberi

sondaj çalışması


Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. Taşlıca'nın kurulduğu günden bu yana, 150 yıldır çektiği su hasreti, 136 metrede bulunan suyla bitti. Suyun aktığını görenler, elbiseleriyle altına girmekten çekinmedi.


Eşsiz doğal güzellikleri barındıran Marmaris merkeze 70 kilometre mesafedeki Taşlıca, kurulduğu 1960’lı yıllardan bu yana su sıkıntısı çekiyor. Çok az miktarda su çıkan "40 Kuyular" adındaki kuyulardan eşeklerle taşıdıkları suyla hayatlarını devam ettiren köylüler, 2008 yılında yapılan göletin su tutmaması sonucu çaresiz kalmıştı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan köyde hayvanların içeceği suyun da iyice azalmış olması, vatandaşları su aramak için farklı yollara sevk etmişti. Kendi imkanları ve yöntemleriyle köyün her yerinde su aramaya başlayanlar, iki uçlu çatal şeklindeki dut...