27 / 04 / 2024

Muğla’nın Taşlıca köyü suya kavuştu!

Muğla’nın Taşlıca köyü suya kavuştu!

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. 150 yıldır çektiği su hasreti sona erdi...




Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. Taşlıca'nın kurulduğu günden bu yana, 150 yıldır çektiği su hasreti, 136 metrede bulunan suyla bitti. Suyun aktığını görenler, elbiseleriyle altına girmekten çekinmedi.


Eşsiz doğal güzellikleri barındıran Marmaris merkeze 70 kilometre mesafedeki Taşlıca, kurulduğu 1960’lı yıllardan bu yana su sıkıntısı çekiyor. Çok az miktarda su çıkan "40 Kuyular" adındaki kuyulardan eşeklerle taşıdıkları suyla hayatlarını devam ettiren köylüler, 2008 yılında yapılan göletin su tutmaması sonucu çaresiz kalmıştı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan köyde hayvanların içeceği suyun da iyice azalmış olması, vatandaşları su aramak için farklı yollara sevk etmişti. Kendi imkanları ve yöntemleriyle köyün her yerinde su aramaya başlayanlar, iki uçlu çatal şeklindeki dut dallarını kullanarak tespit ettikleri yerde, bir firmanın yardımıyla sondaj çalışması başlattı. Burada 100 metre derinlikte suya ulaşamayan köylü sondajdan vazgeçmesine rağmen Urfalı firmanın çalışanları, “Buraya kadar geldik, su çıkarmadan gitmeyiz. Ücret de almayacağız.” diyerek devam etti. Sonunda 136 metrede su bulununca köylünün şaşkınlığı ve sevinci birbirine karıştı.


Yeni Asya



Geri Dön