10 / 05 / 2024

sondaj çalışması taşlıca köyü

sondaj çalışması taşlıca köyü

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. 150 yıldır çektiği su hasreti sona erdi...

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

ŞOK’ta 25 TL üzeri alışverişlerde L’oreal bakım kremi 269 TL’den 80 TL’ye, Sleepy ıslak havlu 75 TL’den 45 TL’ye düşecek

​​​​​​​ŞOK’ta dev hafta sonu indirimleri yarın başlayacak. Buna göre, 25 TL üzeri alışverişlerde L’oreal bakım kremi 269 TL’den 80 TL’ye, Sleepy ıslak havlu 75 TL’den 45 TL’ye düşecek. İşte ŞOK fiyat listesi 30 Eylül 2023...

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Elazığ'da 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Elazığ'da yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık ve bu çalışma gerçekten yeni Elazığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek." dedi.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Maraş'ta envanter çalışması yapıldı!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümetin anlaşmalarla yerleşime ve iskana kapatılan, iki kesim arasındaki BM denetimindeki yeşil hat üzerinde tampon bölge konumundaki Maraş'ta bir envanter çalışması yapıldı.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap'ta çalışmalar başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap projesinde çalışmalar başlıyor. Projede hafriyat 2019 Şubat'ta başlayacak...

Al Shams Taşımacılık Tekstil Gıda Turizm Ve Danışmanlık Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Shams Taşımacılık Tekstil Gıda Turizm Ve Danışmanlık Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Kardeş ve Mehmet Kutevi ortaklığında kuruldu.

sondaj çalışması taşlıca köyü Haberi

sondaj çalışması taşlıca köyü


Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca köyündeki sondaj çalışması sonuç verdi. Eşekle su taşıma çilesinin biteceğini ümit eden köylülerin sevinci görülmeye değerdi. Taşlıca'nın kurulduğu günden bu yana, 150 yıldır çektiği su hasreti, 136 metrede bulunan suyla bitti. Suyun aktığını görenler, elbiseleriyle altına girmekten çekinmedi.


Eşsiz doğal güzellikleri barındıran Marmaris merkeze 70 kilometre mesafedeki Taşlıca, kurulduğu 1960’lı yıllardan bu yana su sıkıntısı çekiyor. Çok az miktarda su çıkan "40 Kuyular" adındaki kuyulardan eşeklerle taşıdıkları suyla hayatlarını devam ettiren köylüler, 2008 yılında yapılan göletin su tutmaması sonucu çaresiz kalmıştı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan köyde hayvanların içeceği suyun da iyice azalmış olması, vatandaşları su aramak için farklı yollara sevk etmişti. Kendi imkanları ve yöntemleriyle köyün her yerinde su aramaya başlayanlar, iki uçlu çatal şeklindeki dut...