21 / 05 / 2024

sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi kimin

sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi kimin

687 sayılı KHK ile öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına ve belediyelere sosyal etkinlik merkezi açma yetkisinin verilmesi hususu meclis gündemine taşındı..

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Maltepe Sosyal Yasam Merkezi açıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, Sosyal Yasam Merkezi'ni 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde hizmete açtı. Merkezde ücretsiz meslek edindirme kursları verilecek.

Kayseri Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi açıldı! 

Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesis veAile Sağlığı Merkezi açıldı.

Sakarya Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde incelemeler yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “5 bin metrekarelik alanda inşa edilen Karasu SGM tamamlanmak üzere" dedi.

Adıyaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı Binası'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2018 inşaatına başlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi’nin ortak idari binasının kaba inşaatı tamamlandı.

Gördes Sosyal Yaşam Merkezi görücüye çıktı!

Gördes Belediyesi mevcut Anadolu Otel’in yerine inşa edilmesi planlanan ‘Gördes Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ projesini görücüye çıkardı.

Tekirdağ Osman Tabak Gündüz Yaşam Merkezi açıldı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Osman Tabak Yerleşkesinin açılış törenine katıldı.

Sakarya Erenler Eğlence ve Sosyal Yaşam Merkezi tamamlanıyor!

Sakarya Erenler Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Eğlence ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin inşaatı hızla devam ediyor. Dev projenin bu yıl tamamlanması planlanıyor. 

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nde sona gelindi. 4 bloktan oluşan merkezin kaba inşaatı tamamlandı.

Kayseri Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarız Sosyal Yaşam Merkezi ile yapımı tamamlanan Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde incelemeler yaptı.

Kayseri Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi'nde sona doğru!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafındna yapımı devam eden Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi tamamlandığında 200 bin nüfusa hizmet verecek...

Talas Sosyal Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talaslıların sabırsızlıkla beklediği Talas Sosyal Yaşam Merkezi’ni yakında hizmete açacak. 

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi kimin Haberi

sosyal etkinlik merkezi açma yetkisi kimin


CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, 687 sayılı KHK ile öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına ve belediyelere sosyal etkinlik merkezi açma yetkisinin verilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


"OHAL Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kuramları Kanunu'nda yer alan, 'öğrenci etüt eğitim merkezleri' ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırılarak, yerine 'sosyal etkinlik merkezleri' ibaresi eklenmiştir. KHK ile daha önce kanunda olmayan, "sosyal etkinlik merkezlerinin açılmasına izin verilmiş ve bu merkezlerde öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri yürütebilmesi sağlanacağı ifade edilmiştir." açıklamalarında bulunan CHP'li Bektaşoğlu önergesinde "Milli Eğitim Bakanlığı sınavlara hazırlık yapan hiçbir özel eğitim kuramıma artık ihtiyaç olmadığı düşüncesiyle okula odaklı bir eğitim iddiasıyla...