30 / 04 / 2024

Sosyal konutların kiralanması

Sosyal konutların kiralanması

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Mersin Silifke’de sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi!

Silifke'de yapımı tamamlanan sosyal konutların teslimi için tören düzenlendi. Düzenlenen törende konutların sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

Çanakkale'nin gündeminde sosyal konutlar var!

Çanakkale Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili son durum tartışıldı. 

Çanakkale'nin gündemi sosyal konutlar!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi dahilinde kah sahipleri ile bir araya geldi. 

İstanbullular sosyal konutlarına kavuşmayı bekliyor!

İstanbul'da sosyal konutlarını teslim alamayan hak sahipleri, İBB yönetiminin listelerinin meclise sunmasını bekliyor. 

Sosyal konutların kiralanması Haberi

Sosyal konutların kiralanması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun meclise iade ettiği bazı sosyal konutların tahsis, kiralama ve satışı için başkana yetki verilmesi teklifi yeniden reddedildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İBB Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimi yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlendi. 

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, önderliğinde düzenlenen oturumda 80 gündem maddesi hakkında görüşmeler yapıldı. 

İBB Başkanı İmamoğlu tarafından Meclise iade edilen ve yeniden meclis gündemine gelen çeşitli ilçelerde bulunan belediyeye ait sosyal konutların, tahsis, kiralama, tahsisen satışı için belediye başkanına yetki verilmesi ile ilgili madde mecliste görüşüldü. 

Gündem maddesi hakkında konuşan Meclis Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar, konutların AK Parti döneminde yapıldığını hatırlattı. 

Konutların kimlere, hangi şartlarda verileceğiyle ilgili belgelerin hazırlanarak komisyona...