29 / 04 / 2024

South China Morning Post

South China Morning Post

Dünyanın en büyük eticaret şirketlerinden Alibaba Group Holdings'in sahibi Jack Ma, Hong Kong merkezli South China Morning Post adlı gazeteyi ve bununla ilişkili medya varlıklarını satın almak için anlaştı.

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye'nin kripto para kullanımında ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

ŞOK'ta haftasonu teknolojik fırsatlar! WaffIe Makinesi 499 TL, Filtre Kahve Makinesi...

Şok'ta hafta sonu kaçırılmayacak uygun fiyatlı teknolojik fırsatlar. Morning  Ekmek Kızartma Makinesi, Wafell WaffIe Makinesi, Joker Dik Elektrik Süpürgesi ve bir çok ürün hafta sonu ŞOK marketlerde yerini alacak. İşte ürün bilgileri ve fiyat listesi!

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Evergrande yine kupon ödemesini yapamadı!

Çin'in en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande Group'un iki tahvil için kupon ödemesini yapamadığı açıklandı.

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

Çin'in en büyük emlak geliştiricilerinden biri olan China Fortune Land Development yaptığı açıklamada varlık yöneticisinin 313 milyon dolarla kayıplara karıştığını açıkladı.

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

South China Morning Post Haberi

South China Morning Post

Anlaşmanın mali detayları ise kamuoyu ile paylaşılmadı.


Alibaba, Haziran ayında da Çin'in en etkili medya şirketlerinden birini ortak olmuş ve CMC Holdings adıyla bir medya şirketi...