06 / 05 / 2024

SpaceX köyü büyütülecek mi

SpaceX köyü büyütülecek mi

Elon Musk, SpaceX'in 'Starship' roketlerini geliştirdiği Teksas'taki Boca Chica Village'ın ismini 'Starbase' olarak değiştirilmesini önerdi. Elon Musk ayrıca, 'Starbase'in mevcut bölgeden çok daha büyük bir alanı kapsayacağını belirtti.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Rams Garden'da büyük yıl sonu avantajı! Yüzde 30 peşinat 24 ay vade!

Rams Türkiye imzasıyla İstanbul Bahçelievler’de hayata geçirilen Rams Garden'da büyük yıl sonu avantajı başladı. Söz konusu kampanya kapsamında yüzde 30 peşinat ödendiğinde 24 ay vade imkanı sağlanıyor.

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat! Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak!

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat... Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar planınızı şimdiden yapın! Kırmızı kodla uyarı geldi! Euro böyle olacak! 

Euro kuru dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken yatırımcılar ''euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar için kırmızı kodla uyarı geldi. İşte euro böyle olacak, şimdiden planınızı yapın.

Euro 8 gün sonra resmen böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Kıyıda kenarda 1 eurosu bile olanlar çabuk bakın!

Euro Türk Lirası ve dolar karşısında güçlenmeye devam ediyor. Yatırımcılar ise eronun ne kadar olacağını merak ediyor. Avrupa Merkez Bankası duyurdu. Euro 8 gün sonra resmen böyle olacak! Kıyıda kenarda 1 eurosu bile olanlar çabuk bakın...

Euro 12 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Avrupa Merkez Bankası açıkladı!

Euro/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar ''euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorusunu araştırırken Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Euro 12 gün sonra böyle olacak!

Chery Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro, Türkiye hazırlığında! Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı geliyor!

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro'yu Türkiye pazarına getiriyor. İşte Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı olan Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro özellikleri...

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

SpaceX köyü büyütülecek mi Haberi

SpaceX köyü büyütülecek mi

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin 2014'ten bu yana 'Starship' roketlerini geliştirdiği ve denemelerini yaptığı Teksas Boca Chica'da 'Starbase' isimli yeni bir şehir kurmak istediğini duyurdu.

Sputniknews'te yer alan habere göre, twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Musk, "Teksas'ta Starbase şehrini oluşturması, oradan Mars'a, ve dolayısıyla yıldızlara" ifadelerine yer verdi.

​Cameron County hakimi Eddie Trevine Jr. da, konuyla ilgili Insider'a yaptığı açıklamada şirket tarafından 'Starbase' şehri için resmen başvuru yapıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Elon Musk'ın Boca Chica Köyü'nü 'Starbase Şehri'ne dahil etme talebiyle ilgili olarak SpaceX tarafından resmen temasa geçildi ve bugün erken saatlerde Cameron İlçe Komiserleri Mahkemesi, SpaceX'in çabalarından haberdar edildi. SpaceX ve Elon Musk, bu yolu takip etmek istiyorsa, tüm eyalet yasalarına uymalıdırlar. Cameron County,...