04 / 05 / 2024

SPK mevzuat değişikliği

SPK mevzuat değişikliği

Sermaye Piyasası Kurulu, uzun zamandır beklenen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na İlişkin Esaslar Tebliği’nde önemli değişiklikler gerçekleştirdi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!

İhracatçıları etkileyen mevzuat değişikliklerinin işlerini sürdürmelerine engel olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener,  “nefes alamayacak duruma geldik” açıklamasında bulundu.

Akfen GYO'nun esas sözleşme değişikliğine onay!

Akfen GYO'nun sermaye artışına konu esas sözleşme değişikliği SPK tarafından onaylandı. Şirketin sermaye artışı tescil işlemleri tamamlandı.  

Mehmet Kalyoncu: SPK’nın mevzuat değişikliği ile GYO’ların önü açıldı!

Sermaye Piyasası Kurulu, uzun zamandır beklenen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na İlişkin Esaslar Tebliği’nde önemli değişiklikler gerçekleştirdi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesinin değişikliği için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul, esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin değişikliğine ilişkin uygunluk görüşü alınması için SPK'ya başvurdu.

Turan Hançerli: Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, imar mevzuatında değişikliği öngören yeni yasa teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hançerli, ''Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın'' diye konuştu.

13 maddede site yönetimlerine ilişkin mevzuat değişiklikleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerine ilişkin mevzuat değişiklikleri" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Kentsel dönüşüm mevzuatı değişmeli!

Kentsel dönüşüm mevzuatında köklü değişiklik gerektiğini belirten Ömer Faruk Çelik, “Ev fiyatları mevcut dönüşüm süreci yüzünden artıyor.'' açıklamasını yaptı.

Ali Ağaoğlu: Mevzuat değişiklikleri sektörde sıkıntı yaratıyor!

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ali Ağaoğlu, sık sık yapılan mevzuat değişikliklerinin yatırımcıları zorladığını belirterek, ''Projelerimiz yarım kalıyor'' dedi.

Doğalgazla ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç var!

OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürü Özer Özcan, doğalgazla ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İmar mevzuatı değişiyor!

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek, imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay

Özak GYO'dan 'sözleşme değişikliği' açıklaması!

Özak GYO, Esas sözleşme değişikliği için SPK ve Bakanlık'tan gerekli izinler alındığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten KAP'a yapılan açıklama ve paylaşılan ek belge şöyle:

Serdar Urfalılar: Dış cephe iskelelerine ilişkin mevzuat değişikliğine destek veriyoruz!

KALİSDER Kalıp ve İskeleciler Derneği Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

SPK mevzuat değişikliği Haberi

SPK mevzuat değişikliği

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 9 Ekim 2020'de yayımlanan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) İlişkin Esaslar Tebliği ile halihazırda yürürlükte olan mevzuatta önemli değişiklikler gerçekleştirdi. 28 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla yürürlükte olan ve dönemin ihtiyaçlarına, piyasa gereklerine göre pek çok kez değişikliğe uğrayan ‘GYO’lara İlişkin Esaslar Tebliği’nde gerçekleştirilen düzenlemeyle; sektörün uzun süredir işaret ettiği başlıca hususlar da yeniden düzenlendi.

Son düzenleme GYO’ların geleceğini etkileyecek

GYODER’in 21 sene önce GYO’ları temsil etmek amacıyla kurulduğunu daha sonra gayrimenkul sektörünün temsilcisi haline geldiğini dile getiren GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Gerçekten ortak akılla hareket edildiği sürece, aklıselime bir şekilde ulaşıyoruz. ­Bu değişikliğin gerçekleşmesi için GYODER çatısı altında yaklaşık bir yıl süren kapsamlı bir çalışma yapıldı. GYO Komitesi Başkanı Dr. Berra Doğaner, son derece uyumlu ve dinamik bir...