05 / 05 / 2024

Sri Lanka-Türkiye Dostluk Köyü 100 konut yapımı

Sri Lanka-Türkiye Dostluk Köyü 100 konut yapımı

TİKA, 16 Mart'ta 25 ülkede tamamlanan 50 projenin tanıtımını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende, Prizren'deki Emin Paşa Camii'nin açılışını canlı bağlantıyla yapacağı bildirildi.

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 500 konteynerli "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

Ruslar Türkiye'den ev almaya devam ediyor mu?

Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Başkanı Rimma Rizayeva,"Rusya ile Türkiye arasında dostluk olmalı. Gerginliğin hiçbir ülkeye faydası yok. Türkiye’den ev alan Ruslar da var. Onlar henüz evlerini satmadı." dedi.

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü!

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuruldu. 2015 yılında yurtdışında da büyüme hedefleyen Tema Banyo, komşu ülke Yunanistan’dan ürünlerini satan 20 firmanın sahip ve yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı 25 Nisan’da açılacak!

Türkiye ile Avustralya arasında Çanakkale Savaşı'ndan sonra başlayan dostluğu simgeleyecek "Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı", Avustralya'nın Melbourne kentinde Anzak Günü anma törenlerinin düzenleneceği 25 Nisan 2015’te açılacak.

Sri Lankalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sri Lanka'da yaşayan kimseler Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Sri Lankalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Sri Lankalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sri Lankalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Sri Lanka-Türkiye Dostluk Köyü 100 konut yapımı Haberi

Sri Lanka-Türkiye Dostluk Köyü 100 konut yapımı

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 16 Mart'ta, bu yıl 25 ülkede tamamlanan "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" isimli 50 projenin tanıtımını yapacak.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılında 25 ülkede tamamlanan "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" isimli 50 projenin tanıtımının, 16 Mart'ta ATO Congresium'da yapılacağı belirtildi.


Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programda, TİKA tarafından restore edilen Kosova’nın Prizren şehrindeki Emin Paşa Camii’nin açılışını canlı bağlantıyla yapacağı bildirildi.


Türkiye’nin resmi kalkınma yardımı kuruluşu olan ve 5 kıtadaki 50 ülkede, 52 Program Koordinasyon Ofisi bulunan TİKA'nın tanıtımını yapacağı projelerden bazıları şöyle:


"Avusturya Mogersdorf Türk Şehitlik Anıtı, Tayland Bang Uhtit Camii restorasyonu, Bosna Hersek’teki Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü restorasyonu, Sri Lanka-Türkiye Dostluk Köyü 100 konut yapımı, Afganistan Hazreti Mevlana köyü yapımı, Filipinler Milli Amaipakpak Sağlık Merkezi’ne...