05 / 05 / 2024

SSK Bakırköy Doğumevi

SSK Bakırköy Doğumevi

MİMARLAR Odası Bakırköy Şubesi, TOKİ Emlak Konut GYO tarafından 25 Şubat’ta kat karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkartılacak Bakırköy SSK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı’nın maliyeti 2.4 milyarı aştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılan, Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı’nın maliyeti bugünkü kurla 2 milyar 340 milyon TL'yi aştı...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi için yeni imar planı!

Bakırköy’deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi için 3'üncü kez yeni imar planı hazırlandı. Plan kapsamında “turizm” fonksiyonu iptal edilerek yerine “ofis” fonksiyonu getirildi.

Bakırköy İDO- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı nereden geçecek?

Bakırköy İDO- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nda çalışmalar devam ediyor. 8 istastyondan oluşacak olan metro hattı saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Peki Bakırköy İDO- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı nereden geçecek?

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Ofis Karat Bakırköy'ün 2017 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO, Baş Yapı-Doğa Şehircilik tarafından inşa edilen Ofis Karat Bakırköy projesinin 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı imar planı askıda!

Bakırköy İDO - Kirazlı Arası Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Ofis Karat Bakırköy satışta!

Doğumevi arsasında yükselecek modern ofis projesi Ofis Karat Bakırköy'ün satışları başladı. Emlak Konut GYO güvencesindeki proje, iş hayatının tüm gereksinimlerini karşılayacak.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun temeli atıldı!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın temel atma töreni yapıldı. Başbakan Yıldırım, "2018’in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı’ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından buraya , artık 10 dakikada geleceksiniz." dedi.

Pruva 34 Bakırköy satış fiyatları!

Pruva 34 Bakırköy satış fiyatları 5 milyon 700 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Doğa Şehircilik projesi Pruva 34 Bakırköy'de daireler Aralık 2017 yılında teslim ediliyor...

Bakırköy Pruva 34 Residence teslim tarihi!

Bakırköy Pruva 34 Residence projesinde rezidans, otel ve apart otel alanları yer alıyor. Doğa Şehircilik projesi Pruva 34 Bakırköy'de 4+1 fiyatları 5,5 milyon liradan başlıyor...

SSK Bakırköy Doğumevi Haberi

SSK Bakırköy Doğumevi

Bakırköy Mimarlar Odası`nda düzenlenen toplantıda konuşan Mimarlar Odası Trakya Bölge Temscilliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, 5 bin 250 metrekare olan hastane arazisinin İstanbul’daki en önemli ihtisas hastanelerinden biri olduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plan notlarında, söz konusu arazi için alışveriş merkezinden otoparka, yurttan, özel sağlık tesislerine kadar çok farklı fonksiyonlar tanımlandığını belirten Fazlıoğlu, “Bizler bu satışın iptal edilmesini ve Bakırköy SSK doğumevi ve çocuk hastanelerinin, aynı fonksiyonla yenilenmiş yapılarında hizmet vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Bakırköy’de hizmet veren Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de benzer bir süreç içerisinde olduğunu söyleyen Fazlıoğlu, “Devlet hastaneleri hızla yok edilirken, hemen her mahallede özel sağlık tesisleri kurulmaktadır” dedi.


BİZANS DÖNEMİNE AİT KALINTILAR VAR 

Hastanenin bulunduğu arazi ve çevresinde Bizans döneminden kalma kalıntıların olduğunu...