05 / 07 / 2024

Standart dışı demirler toplatılacak mı

Standart dışı demirler toplatılacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca organize edilen Şehir Kimliği Çalıştayı'nda “Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak”dedi

İdris Güllüce: Standart dışı demirler toplatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şehir Kimliği Çalıştayı"na katıldı. Güllüce, burada yaptığı konuşmada, piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı olduğuna dair bir haber aldığını belirtti

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

İnşaat demiri alacaklar dikkat! Yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!  

İnşaat demirini her adımda takip edecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren üzerinde özel güvenlikli etiket olmayan, İDİS tarafından izlenmeyen demirler satılamayacak.

Altında geri vites! Altının kilogram fiyatı düştü!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 213 bin TL'ye düştü.

'İstanbul'da kum denizdendi, demirleri düzeltirken bile kırılırdı'

Ali Ağaoğlu, İstanbul'daki yapı malzemeleriyle ilgili, "Kum denizden geliyordu, yarısı midye kabuğu, yarısı balçık. Demirler en kalın 12'lik kangal, düzeltirken bile kırılırdı" dedi.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Türkiye'nin en çok satan otomobil markası olan Fiat Egea, Temmuz ayından itibaren tüm Egea modellerinde, Connect uygulamasını standart olarak sunmaya abaşladı. Tüketiciler satın aldıkları araçlarını teslim alırken, sadece 399 TL’lik aktivasyon bedelini ödüyor.

Altında yükseliş bekleyenlerin hayalleri suya düştü! Gram altın ve çeyrek altında sürpriz fiyat

Altın piyasasında 14 Haziran itibaryla düşüş trendi başladı. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon bin liraya geriledi. Peki gram ve çeyrek altında neler olacak? İşte detaylar..

Altın borcu olanlar ve altın almayı düşünenlere ucuz altın uyarısı! Altının gram fiyatı bakın nereye kadar çıkacak?

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 1,3 kayıpla 903 bin liradan tamamladı. Altın fiyatlarındaki düşüş FED'in doları güçlendirmek ve ülkedeki enflasyonu aşağı çekmek için atacağı adımlardan etkilenecek.

Park Dedeman Düzce 2024'te açılıyor!

Yeni yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Dedeman markası, Park Dedeman Düzce'nin açılışını 2024'te gerçekleştirecek. Park Dedeman Düzce'de, 130 adet standart ve 8 adet süit oda yer alacak.

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor! Altın fiyatları ne olacak?

Altın piyasasında, en düşük 409 bin 800 lirayı, en yüksek ise 415 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,3 azalışla 409 bin 800 liradan kapattı. 

Studio Loft stüdyo ve sanat galerisine dönüştü!

Y.Mimar Nail Egemen Yerce ve Mimar Ayça Taylan tarafından tasarlanan Studio Loft, standart bir dairenin bir fotoğraf sanatçısının yaşam alanı, stüdyosu ve sanat galerisine dönüşüm projesi oldu.

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satımında artık yeni bir dönem başlıyor. Maliye Bakanlığı, rayiç bedel yerine “standart bedel üzerinde bir çalışma başlattı. Amaç, gayrimenkul satışlarında vergi kayıplarını ortadan kaldırmak...

Standart dışı demirler toplatılacak mı Haberi

Standart dışı demirler toplatılacak mı


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, piyasada standartlara uygun olmayan demirlerin toplatılacağını söyledi.


Uygulamayı pazartesi gününden itibaren başlatacaklarını belirten Bakan Güllüce şunları söyledi:


"Pazartesi günü Türkiye genelinde demir ve çeliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri aracılığıyla merkezimizdeki, personellerimiz aracılığıyla kontroller yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız, üreten firmalara da ceza yazacağız. Bunun cezası çok ağır ve basın da yayınlayacağız. Bu millete kalitesiz beton satamazsın kardeşim, bu millete gerekli standartları sağlamayan demir üretip piyasaya...