Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar
Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.
Elektrikli otomobillere yönelik talep ülkemizde her geçen gün hızla artıyor ve bu artış, pazarın satış istatistiklerine net bir şekilde yansıyor. Türkiye pazarında elektrikli otomobilleri sunan birçok yeni marka da bu artan talebi karşılamak için harekete geçiyor. Elektrikli otomobillerin yollarda giderek daha fazla yer alması bu araçların trafik kazalarına karıştığında sigorta ve kasko işlemlerinin nasıl işlediği konusunda gündeme gelmiştir.
Elektrikli araç kasko sigorta poliçelerinin diğer araçların kasko prosedürlerinden farkı nedir?
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından bazı basın mensuplarına iletilen bilgilere göre elektrikli araçların kasko sigorta poliçeleri diğer kasko poliçelerinden oldukça farklıdır. Elektrikli araçların sigorta poliçelerinin kapsamı birçok özel faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında bataryanın maliyeti ve ömrü, şarj yöntemi, aracın aksesuarları gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu nedenle sigorta şirketleri, elektrikli araç sahiplerine standart kasko poliçelerinden sapabilen farklı teminat türleri ve koşulları sunmaktadır.
Tip onay kodu olmayan araçlar sigortalanamıyor
Elektrikli aracın Türkiye'deki resmi distribütörü tarafından ülkeye getirilmiş olması bu noktada önemlidir. Aynı zamanda, aracın tip onay koduna sahip olması da diğer önemli detaylardan biridir. Tip onay kodu olmayan araçların sigortalanması, genelde sigorta şirketleri tarafından kabul edilmiyor.
Elektrikli araçlar için düzenlenen ek poliçe maddeleri
Elektrikli araçlar için sigorta şirketleri tarafından sunulan poliçelerde içten yanmalı motorlu araçlara verilen kasko teminatlarının yanı sıra ek özel hizmetler de sunulmaktadır. Bu poliçeler, elektrikli araçların bazı gereksinimlerini baz alarak batarya, elektrikli motor ve diğer elektrikli aksesuarlar gibi unsurları da kapsar. Poliçelerde uygulanan diğer unsurlar arasında ise şunlar yer almaktadır:
- Elektrik arızaları,
- Yazılım sorunları,
- Kazalar dışında pil hasarları,
- Pil zararlarının meydana gelmesi,
- Yetkilendirilmemiş ve uygun olmayan müdahalelerin engellenmesi,
- Yanlış veya geçersiz bakım işlemleri.
Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!
Çinli otomobil markası Türkiye'de piyasayı ele geçirecek aracı satışa sunuyor! Fiyatı çok uygun
Mercedes'in elektrikli ve güçlü modeli EQS ne kadar, kaç TL? İşte Ekim 2023 fiyat listesi