26 / 05 / 2024

Starwood hoteli çinliler mi aldı

Starwood hoteli çinliler mi aldı

Marriott'un 13.6 milyar dolarlık teklifini 400 milyon dolar artıran Anbang, Çin'in ABD pazarındaki en büyük satın almasını yapmak için gözünü kararttı.

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

115 milyar dolarlık emlak devi Starwood Capital Group’un ortak kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Barry Sternlicht, yaptığı açıklamada ABD’de 4 binden çok bölgesel bankanın risk altında olduğuna değindi.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Çinliler ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddediyor! Ülkede emlak krizi büyüyor! 

Çinlilerin ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddetmesiyle başlayan boykot, ülkedeki emlak krizinin derinleşme tedirginliğini yarattı. İşte Çin'in konut piyasasındaki son durum...

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Çinliler Türkiye'de arazi avına çıktı!

Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya dönük üretim üssü şeklinde konumlandıran Çin, ülkede arazi avına çıktı.

Kovid-19 konut sektörünü baştan aşağı değiştirdi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, şehirlerin özellikle sağlık ve eğitim gibi alanlarda birbirleriyle rekabet ettiğine dikkat çekerek, "Türk müteahhitler bu alanda Çinliler ile yarışıyor. Ülkemizdeki mega projeler sayesinde edinilen bilgi ve tecrübeler başka ülkelere ihraç ediliyor" dedi

Çinliler, Türkiye'den konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdı!

Türkiye'den en çok konut alan yabancılar listesinde ilk 20'de son dönemlerde bulunmayan Çinliler, 2020'nin ilk 9 aylık döneminde 659 adetle tüm zamanların yıllık rekorunu kırdı...

Türkiye gayrimenkul pazarında Çin atağı!

Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılarda Çinliler öne çıkmaya başladı. Pandemi döneminde dahi 500 konut aldılar. Yatırım danışmanı Hakan Bucak, “Oluk oluk geliyorlar, 5 yıl sonra da burada üretime başlayacaklar” dedi.

Türkiye'den konut almak için Çinliler'den büyük talep!

Normalleşme süreciyle dijitalleşme büyük önem kazandı. Türkiye’ye gelemeyen yabancılar da konut alımında online satışlara başladı. Yabancıya konut satışında ise rekor Çin’den geldi.

Yabancıya konut satışında Çinli sürprizi!

Türkiye'den en çok konut alan milletler listesinde ilk 20'de 3 yıldır yer almayan Çinliler, bu yılın ilk yarısında salgına rağmen aldıkları 415 adet konutla sekizinci sırada yer aldı.

Grand Akkoza Hotel icradan 10.1 milyon TL'ye satılıyor!

Malatya İcra Dairesi, Battalgazi'de bulunan Grand Akkoza Hoteli satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon 171 bin 741 TL olarak belirlendi.

Starwood hoteli çinliler mi aldı Haberi

Starwood hoteli çinliler mi aldı

Çinli sigorta şirketi Anbang Insurance, oluşturduğu konsorsiyum Amerikan hotel zinciri Starwood Hotel & Resorts için 14 milyar dolarlık teklif verdi. China Daily gazetesinin haberine göre Starwood için Marriott International 13,6 milyar dolar teklif vermişti. Marriott, Starwood'u satın almak için Nisan 2015'ten bu yana görüşmelerde bulunuyor. İki şirketin birleşmesi 5.700 otelle dünyanın en büyük hoteller zincirini ortaya çıkaracaktı. Anbang'ın teklifinin kabul edilmesi halinde bu Çinli şirketlerin ABD piyasasında bugüne kadar yaptıkları en büyük satın alma olacak. Starwood Hotels & Resorts Worldwide pazarda St. Regis, The Luxury Collection, W, Westin, Le Mridien, Sheraton, Tribute Portfolio, Four Points by Sheraton, Aloft, Element markalarıyla biliniyor. Şirket'in 180 bin çalışanı bulunuyor.


Cumhurbaşkanı da o zincirde kalacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dört gün sürecek ABD ziyaretinde...