07 / 05 / 2024

stokçulara ceza

stokçulara ceza

Stokçulukla mücadele etmek ve önünü kesmek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Teklifte, stokçulara 100 bin TL ile 2 milyon TL arası ceza öngörülüyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira, stokçulukla alakalı 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı.

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Vatandaşı canından bezdirmişlerdi! Milyonlarca TL ceza kesildi

Ülkece bu son zamanlar yaşanan fahiş fiyat artışları ve stokçuluk vatandaşın başına bela olmuştu. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk icraatlarına binaen 2020'de oluşturulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bu zamana kadar 1561 firmaya ceza kesti.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Zincir marketlere fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! 21 işletmeye 9,4 milyon TL rekor ceza kesildi!  

Ticaret Bakanlığı, temel gıda ile temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptıkları tespit edilen zincir marketler ve işletmelere toplam 9 milyon 403 bin Türk Lirası ceza verilmesine karar verdi.

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Stokçuluk yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Kabul edilen kanunla stokçuluk tarih olacak. İşte haberin detayları!

Stokçulara ve aşırı fiyat artışı yapanlara 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulandı!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı uyguladığı belirlenen 896 firmaya toplam 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasında karar kıldı.

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Stokçuluk yapan firmalara 2 milyon TL ceza!

Stokçulukla mücadele etmek ve önünü kesmek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Teklifte, stokçulara 100 bin TL ile 2 milyon TL arası ceza öngörülüyor.

Stokçuluğa 2 milyon TL ceza geliyor!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti dönüşü sonrası yaptığı, “Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız” açıklama sonrasında harekete geçti.

stokçulara ceza Haberi

stokçulara ceza

Stokçulukla mücadele için hazırlanan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifte stokçuluk yapanlara 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza öngörülüyor

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hızla yasalaşmasını sağlayacaklarını söylediği stokçulukla ilgili yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Torba yasa teklifinde öne çıkan düzenlemeler şöyle:

 Stokçular ile ilgili düzenleme Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Yasa'nın cezaları düzenleyen maddesinde yapıldı. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlendi. Caydırıcılık için 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarılacak. Düzenleme 1 Ocak 2022 tarihinde...