29 / 04 / 2024

stokçuluğu önlemek için kanun teklifi

stokçuluğu önlemek için kanun teklifi

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren yasa tasarısı TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından kabul edildi.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Asgari ücret 2024 zammı için 3 kritik rakam ayyuka çıktı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretliyi etkileyecek ocak zammı için rakamlar netleşmeye başladı. Şu an için masada 3 rakam telaffuz ediliyor. Peki, asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

THY'den deprem bölgesi için flaş karar! O uygulama bir müddet daha devam edecek

Türk Hava Yolları 6 Şubat'ta olan ve 11 ilde büyük can ve mal kaybına sebep olan zelzelelerin akabinden deprem bölgesine yapılacak uçuşlar için yüzleri güldüren kararını açıkladı.

Bakanlıktan depremzede arıcılara müjde! 1 milyon 339 bin 613 arı için...

Zelzelenin vurduğu kentler için Tarım ve Orman Bakanlığı daha evvelden bir ilan yapmış ve 90 milyon 473 bin 760 TL bedelindeki beslenme şekeri verilmeye başlanacağını ifade etmişti. Dağıtım başladı.

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO’nun Sarıyer'dekiTürk Telekom Arena’ya komşu arsası için düzenlediği ihaleyi DAP Holding’in iştirak şirketi Eltes İnşaat kazanmıştı. Şirket ve Emlak Konut GYO arasında imzalar atıldı.

Hazine arazisindeki evin yıkımını engellemek için çatıya çıkan aileyi polis ikna etti!

Kayseri Talas'ta hazine arazisi üzerine inşa ettikleri ev ve ahırın yıkılmasını önlemek için av tüfeğiyle çatıya çıkan aynı aileden 3 kişiyi polis ikna etti.

Aristotle Onassis’in doğduğu ev için 3 milyon euroluk teklif!

Onassis Vakfı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Manisa'daki tarihi evi satın almak için 3 milyon euroluk teklif verdi. Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı ise evi satmayacağını söyledi.

stokçuluğu önlemek için kanun teklifi Haberi

stokçuluğu önlemek için kanun teklifi

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada sıkışıklık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ile Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve AK Parti milletvekilleri tarafından imzalanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'ne ait bazı limanların işletme izni/deviri yoluyla özelleştirilmesi sonucunda imzalanan 49 yıldan az sözleşme süreleri, Haklar; Başvurunun yapılması ve sözleşmeden doğan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve davalardan vazgeçilmesi durumunda 49 yıla kadar uzatılacak.

Ek...