29 / 04 / 2024

stopaj yoluyla

stopaj yoluyla

Veraset ve İntikal Vergisi stopaj yoluyla nasıl ödenir? Merak ediyorsanız stopaj yoluyla veraset ve intikal vergisinin nasıl olduğunu ve konu detaylarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kur korumalı mevduat ve sıfır stopaj kararı Resmi Gazete’de!

Kur korumalı TL mevduat ve dövizden TL hesaba dönüşen mevduatın tümünde stopajın 0 olmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Kira stopaj hesaplaması nasıl yapılır?

Kira stopaj hesaplamaları Türkiye'de nasıl hesaplandığı en fazla merak edilen vergi ödeme şekillerinden biri oluyor. Peki kira stopaj hesaplamaları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

Kira sertifikalarında stopaj indirimi uzatıldı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bugün sona erecek olan stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

stopaj yoluyla Haberi

stopaj yoluyla

Veraset ve İntikal Vergisi stopaj yoluyla nasıl ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisi, miras; şans oyunları, yarışma ve çekilişler gibi yollarla edinilen varlık için ödenen vergi olarak ifade ediliyor. Miras yolu ile gayrimenkul ve menkul bir mala sahip olan kimseler, kendi vergilerini kendileri öderken; şans oyunları, yarışma ve çekilişlerden gelir elde edenlerden ise vergi oranı hesaplanıp, düşüldükten sonra söz konusu varlık sahibine teslim ediliyor.


Bu şekilde kesilen vergiye "stopaj yolu" deniyor. Peki veraset ve İntikal Vergisi stopaj yoluyla nasıl ödenir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Veraset ve İntikal Vergisi stopajı

Şans oyunları, yarışma ve çekilişler için bunları düzenleyenlerin sorumluluğu oluyor. Yani; bu tarz organizasyonları düzenleyen kişi veya kurumlar, söz konusu şans oyunları, yarışma ve çekilişlerden gelir sahibi olan kimselerden veraset ve intikal vergisini stopaj yolu ile...