01 / 05 / 2024

Stratejik ÇED uygulama alanları

Stratejik ÇED uygulama alanları

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Ed Mimari Tasarım Uygulama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Mimari Tasarım Uygulama Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Filiz Demirci tarafından kuruldu.

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar!

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Kentlerde stratejik ÇED uygulaması başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘stratejik ÇED’ uygulamasıyla çevresel etki değerlendirme sürecini daha kapsamlı hale getirecek. Hazırlanan taslağa göre, yatırımlar için alınan ÇED raporlarının bölgesel anlamda bir üst aşamasına geçilecek.

ÇED'de stratejik hamle!

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

ÇED'e alternatif sistem geliyor!

Bakanlık, Amerika ve Avrupa'da yeni uygulanmaya başlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) sistemine geçiyor. SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamaları da rahatlayacak.

E-ÇED uygulaması dünyada ilk olma özelliğini taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devreye sokmuş olduğu E-ÇED uygulaması dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Bu uygulama ile süreç içerisinde yaşanan zaman kaybı ve kaynak israfına son verildi...

Bakanlıktan ÇED sürecine yeni uygulama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED sürecine yeni uygulama geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı maden patlatmalarında yapılan her değişikliğe yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) uygulayacak.

İSU, stratejik plan çalışmasına başladı!

İSU Genel Müdürlüğü, 2010-2014 yılı Stratejik Planı uygulama dönemi bu sene sona eriyor. 2015-2019 yılı dönemine ilişkin stratejik amaç ve hedefleri içerecek olan Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmaları için ilk toplantı yapıldı.

Ankara Yenimahalle'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 14712 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini panoya astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

Side Belediyesi'ne Tykhe Tapınağı restorasyonu için Uygulama Ödülü verildi!

Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012'de Side Belediyesi , "Tykhe Tapınağı Restorasyonu" ile Uygulama Ödülü'ne layık görüldü...

Stratejik ÇED uygulama alanları Haberi

Stratejik ÇED uygulama alanları

Stratejik ÇED; Onaya tabi plan ya da programın onayından önce planlama veya programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan veya programa entegre edilmesini sağlamak, plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Bu yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor. 


Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?


STRATEJİK ÇEVRESEL DEĞERLENDİRME UYGULANACAK PLAN VE PROGRAMLARIN LİSTESİ       


1-  Avrupa Birliği sürecinde hazırlanan Operasyonel Programlar


2- Çevre Düzeni Planları 


3- Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri ve Turizm Merkezlerinde yer alan...