04 / 05 / 2024

Stratejik projelerin önü açıldı

Stratejik projelerin önü açıldı

Türkiye’nin hayata geçirmeye çalıştığı çoğu önemli proje, seçim atmosferinin mağduru oldu. Gerçek değerleri ve ülkemize ne kazandıracakları anlaşılamadı.

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adayları ile ‘İzmir İş Dünyası’ buluşmasındaydı. Oda başkanları, İzmir'in deprem riskine dikkat çekerek kentsel dönüşüme hız verilmesini ve projelerin önünün açılmasını talep etti. 

İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

Konut piyasasında planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Türkiye’nin jean markası COLIN’S’ten Mısır’da stratejik ortaklık! 

COLIN’S, Mısır’ın en büyük lüks gayrimenkul şirketlerinden biri olan Talaat Mostafa Grubu ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasıyla Mısır’daki mağaza sayısını 12’ye çıkarıyor.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Bayraktar SİHA'ları gururlandırdı! 27. ülke satın aldı

Arnavutluk, Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ortaklığının bir ürünü olarak Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik sözleşmeye imza atıldı. İşte tüm detaylar...

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Vladimir Zelenskiy'den konut inşası açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu yıl Türkiye-Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığın 10. yıl dönümünü kutladıklarını kaydederek iki ülke arasındaki diyaloğun yoğunluğu ve konu yelpazesinin bu ortaklığın sözde olmadığını ve başarılarla desteklendiğini gösterdiğini belirtti.

Happy Center, Rammar'ı devraldı! 192 şubeye ulaştı!

40 şubeli Rammar marketleri satın alan Happy Center, 192 şubeye ulaşarak Türkiye’nin en büyük yerel zinciri oldu. Stratejik satın alma operasyonu sonrasında, ulusal ve discount zincirlerin de içinde olduğu en büyükler liginde ilk 3’e girmeyi hedefliyor.

Trabzon'un geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Trabzon’un gelecek 5 senesine yön verecek olan 2020-2024 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.

Murat Zorluoğlu: Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık" dedi.

Denizli'nin geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Denizli'nin gelecek 5 yılına yön verecek olan 2020-2024 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı onaylandı. 

Bursa Osmangazi’nin 5 yıllık yol haritası belirlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin 2020–2024 Stratejik Planı Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Osmangazi Belediyesi’nin 5 senelik yol haritasını belirleyecek olan stratejik planın ana misyonu, kaynakların en doğru ve en verimli biçimde kullanması oldu.

Stratejik projelerin önü açıldı Haberi

Stratejik projelerin önü açıldı

Türkiye’nin hayata geçirmeye çalıştığı çoğu önemli proje, seçim atmosferinin mağduru oldu. Gerçek değerleri ve ülkemize ne kazandıracakları anlaşılamadı. Mesela Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Su Temin Projesi gibi bitirilip, hizmete sokulanlarda bile nasıl bir başarıya imza atıldığını halk tam anlamıyla idrak edemedi. Hatta bir moral gücüne dönüşmesi dahi söz konusu olmadı.


Bazı projelerde ise ortaya çıkan modelleme ya da taktik yanlışlıklar eleştiri konusu olunca, bu defa işi sahiplenenlerde siyasi atmosfer sebebiyle moral bozuklukları ortaya çıktı. Yerli oto üretimi projesi bunlardan birisiydi. Yerli oto için doğru noktadan başlanılmasına rağmen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın projeyi vatandaşa iyi anlatamamasıyla birlikte nasıl bir modelle hayata geçirileceği konusunda da kafaların karışık olması bir handikaptı. Hatta prototipler için yapılan eleştirel haberler sonrası parça parça kamuoyuyla...