27 / 09 / 2024

Stratejik Tasarım Yılı

Stratejik Tasarım Yılı

Kentsel Strateji ve DESTEK Platformu 2013 yılını Stratejik Tasarım Yılı ilan etti. Amaç, yeni kentsel dönüşüm sürecinde mahallelerimizi yeniden yapılandırırken, tasarımcı, yapımcı, mahalleli ve belediyeleri bir araya getirerek, tasarımın gücünü kullanmak.

İstanbul'un kuzeyine dikkat çeken ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: 2025 imar ve kentsel dönüşüm yılı olacak!

İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2025 yılının imar ve kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Gümüş, yılın ilk yarısının en çok kazandıranı oldu! Hemen sepetinize gümüş ekleyin!

Gümüş, 2024 yılının ilk yarısında en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Gümüşe yatırım yapanlar yılık ilk yarısında en kazançlı çıkanlar olarak kaydedildi. Peki gümüş fiyatları ne kadar oldu? Bugün gümüşün gramı kaç lira? 5 Temmuz gümüş fiyatlarında son dakika...

Yüzyıl Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi Kuruldu!

Yüzyıl Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi Şişli’de 100.000,00 TL sermaye bedeliyle Furkan Karpuz tarafından kuruldu.

BMW'nin en prestijli modeli sizi bekliyor! Zarif tasarımı ile BMW 8 Mayıs zammı ne kadar oldu?

BMW 8 Serisi, Alman otomobil üreticisi BMW tarafından üretilen lüks bir otomobil serisidir. Bu serinin amacı, yüksek performans, zarif tasarım ve lüks özellikleri bir araya getirmektir. 8 Serisi, BMW'nin en üst düzey GT (Grand Tourer) otomobillerinden biridir ve sürüş keyfi ile lüksü birleştirir.

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.

DDiamond'da tasarım yüzüklere yüzde 50'ye varan indirim! 22 Aralık 2022 fiyat listesi...

DDiamond'da tasarım yüzüklere yüzde 50'ye varan inanılmaz bir indirim uygulandı. Peki, DDiamond'da satılan tasarım yüzükler kaç TL? DDiamond'da tasarım yüzük fiyatları ne kadar? 22 Aralık 2022 DDiamond tasarım yüzük fiyat listesi...

Elinde gümüşü olan yatırımcılar ''gümüşlerinizi satmayın'' gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak

Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Son günlerde sert düşüş yaşayan gümüş fiyatları için analistlerden yıl sonu değerlendirmesi geldi. ''Gümüşlerinizi satmayın'' diyen analistler yıl sonunda gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.

Pırlanta tektaş, tasarım, baget ve reina küpelerde büyük fırsat! Zen pırlanta küpe 24 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta tektaş, tasarım, baget ve reina küpe almak isteyenler pırlanta küpelerin ne kadar olduğunu araştırıyor. Zen Pırlanta küpe almak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Peki Zen Pırlanta küpe fiyatları ne kadar? Zen'de pırlanta küpeler kaç TL? İşte Zen Pırlanta küpe 24 Eylül 2022 fiyat listesi.

Pırlanta tasarım yüzüklerde yüzde 50'ye varan indirim! İşte Koçak pırlanta tasarım yüzük 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta tasarım yüzüklerde yüzde 50'ye varan indirim başladı. Koçak pırlanta tasarım yüzük alanlarda ayrıca sepette yüzde 10 indirim fısatı daha sunuyor. Peki Koçak pırlanta tasarım yüzükler ne kadar? Koçak pırlanta taarım yüzük fiyatları kaç TL? İşte Koçak tasarım yüzük 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Db Masters Proje Ve Tasarım Yönetimi Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Db Masters Proje Ve Tasarım Yönetimi Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi Kağıthane'de 70 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Azaklı tarafından kuruldu.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Stratejik Tasarım Yılı Haberi

Stratejik Tasarım Yılı

Kentlerimizin birinci ve ikinci dönüşüm süreçlerinde tasarımcıların yer almaması kimlik, estetik, mekânsal kalite gibi sorunları gündeme getirmiştir. Yeni dönüşüm sürecinde, strateji ve tasarım ilişkisi kurularak yeni bir süreç yönetimi yaklaşımı geliştirilmelidir.


Stratejik Tasarım Yönetimi ile yaratıcı ortamlarda, taraflarla işbirliği kurularak, yapı ve yaşam kalitesi risklerini azaltmayı amaçlayan yenilikçi modeller geliştiriliyor.


DESTEK Platformu gönüllü tasarımcıları tarafından 2011 yılında ‘3ADA1ADA’, 2012 yılında ise ‘MAHALLE’ Programları başlatılarak kentsel dokunun yapı adası ve mahalle ölçeğinde dönüşümü için kapasite analizleri yapılarak, planlama ve tasarım ilkeleri ortaya konulmuştu.


2013 yılında ise ‘KENTteKENT’ programı ile bu kez ilçe ölçeğinde mekansal gelişim strateji çerçevesi hazırlanarak yeni vizyon ve stratejiler ile kentsel dönüşüm modelleri ortaya tartışmaya açılacaktır.


‘tasarım’ ve ‘estetik’, yeni dönüşüm sürecinin temel kavramları olabilecek mi, yoksa tasarımcılar bu sürece seyirci...