10 / 05 / 2024

Su Altı Müzesi

Su Altı Müzesi

100' ün üzerinde heykelin yapım ihalesinin yarın Deniz Ticaret Odası binasında açılacağını belirten Antalya DTO Başkanı Bekir inanç Kendiroğlu, heykeller konusunda da bilgi verdi...

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka tarafından kuruldu.

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka ve Volkan Yılmaz tarafından kuruldu.

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Su altı fotoğrafları çekmek isteyenler müjde! Samsung Galaxy Note 20 Ultra hep yanınızda! 22 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tatilde su altı fotoğrafları çekmek isteyenler Hepsiburada'dan müjde geldi! Hepsiburada, Samsung'un suya dayanıklı amiral gemisi telefonuna indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Samsung Galaxy Note 20 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Su Altı Müzesi Haberi

Su Altı Müzesi


100'ün üzerinde heykelin yapım ihalesinin yarın DTO binasında açılacağını belirten Antalya DTO Başkanı Bekir inanç Kendiroğlu, heykeller konusunda da bilgi verdi. 

İnanç Kendiroğlu Aralarında Mevlana Teması, Kurtuluş Savası Teması, Deve Kervanı Teması ve Expo ile ilgili çocuk ve çiçek konulu heykellerin yanı sıra birçok sürpriz temalı heykel olacağını vurgulayan Kendiroğlu, "Deniz altı müzesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Deniz şartlarına göre müze 2015 Mayıs ayında hizmete açılacak. Müze için yapılması planlanan 100'ün üzerindeki heykel farklı bölgelere yerleştirilecek. Buradaki amaç bir günü dalışta geçirecek turistlerin sabahtan öğlene kadar bir bölgede öğle yemeğinin ardından ise akşama kadarfarklı bölgelerde dalmasını sağlamak" diye konuştu. 

Deniz altı müzesinin dalış turizmi açısından çok ciddi bir gelir kaynağı ve alternatif turizm pazarı oluşturacağını kaydeden Kendiroğlu, "Bu projenin dünyada...