18 / 05 / 2024

su havza sorgulama

su havza sorgulama

Su havzasında imar durumu nasıl belirleniyor? Su havza alanlarında inşai faaliyet göstermek mümkün mü? İşte su havzası imar durumu hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022!

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı söz konusu iş ilanı için başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? İşte Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022... 

İstanbul’un su havza alanlarında gayrimenkul arzı iki kat arttı!

İstanbul’un cazibe oluşturan havza alanlarındaki gayrimenkul arzında son iki yıldır önemli gelişmeler yaşanıyor. Gayrimenkul arzında işlem hacmi iki yılda iki kat artarken, yıllık ticari hacim iki yılda 2.5 kat artış gösterdi.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza sınırı nedir?

17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik gereğince, havza sınırı nedir? Havza nasıl belirlenir?

Havza'da 55 derece sıcaklığında termal su çıkarıldı!

Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde İmaret Mahallesi Kaplıcalar mevkisinde 1 aydır sürdürülen çalışmalarda, Havza Belediyesi Lokman Hekim Kaplıcaları önünde sondajla 605 metre derinlikte 55 derecelik sıcak suya ulaşıldı...

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte!

Yüksek Planlama Kurulu kararında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili bütün kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023)"nin kabulüne karar verildiği belirtildi...

Su ayrım hattı nedir?

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014- 2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki strateji kapsamında yer alan su ayrım hattı nedir?

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

İstanbul su havzaları listesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan havza ve dereler nelerdir? İşte İstanbul su havzaları listesi..

Havza koruma yönetmeliği tam metni!

Havza koruma yönetmeliği olan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza koruma yönetmeliği tam metni..

Havza yönetim planı nedir?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan havza yönetim planı nedir? Havza yönetim planı nasıl hazırlanır? İşte havza yönetim planları...

su havza sorgulama Haberi

su havza sorgulama

Su havzası imar!

İmar, belediyelere bağlı olan ve üzerinde gelişim adına planlar uygulanan alanları ifade ediyor. Su havza alanları ise, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alanı ifade ediyor. Peki su havzası imar durumu nasıldır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bilindiği üzere, inşai faaliyetler yani yapılaşmalar, imar durumunun mümkün kıldığı yerlerde söz konusu oluyor. Su havzalarında ise alan mesafelerine göre bu durum değişkenlik gösteriyor.


Su havzaları mutlak koruma alanlarında hiçbir şekilde yapılaşma sağlanamıyor. İSKİ, DSİ, ASKİ kurumların aldıkları kararlara göre, su toplama havzasında kalan arsalara, verilen izin ölçüsünde yapılaşma yapılabiliyor.


Su havzası imar durumunda bilinmesi gereken bir diğer nokta, havza alanlarında, yapılaşma koşulları, su toplanan alana yani baraj, göl, akarsuya yaklaştıkça azalması oluyor....