04 / 05 / 2024

su havzası koruma yönetmeliği

su havzası koruma yönetmeliği

Su havzaları, neyi ifade ediyor? Su havzaları nedir? Ülkemizde yer alan su havzalarının imar durumu nedir? Türkiye'deki su havzaları ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de kaçak yapılaşma hızla artıyor. Bölgede, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başladı.

Çengelköy Sütiş'in restorasyonu için suç duyurusu!

Koruma Kurulu, Kadir Topbaş’ın ailesine ait lokanta zinciri Sütiş’in Çengelköy şubesinin bulunduğu Abdullah Ağa Yalısı’ndaki restorasyon için suç duyurusunda bulundu. 

Kalekim Ultralastic ile güçlü ve hızlı su yalıtımı!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, sadece 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.

Tuzla Belediyesi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tuzla'nın Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 4 milyon 187 bin 7 TL olarak belirlendi.

Galataport'a suç duyurusu!

İSTANBUL 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Galataport projesi hakkında raporlarında ihlal olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Havzaların master planı çalışmasında sona gelindi!

Türkiye'deki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli'deki çevre ve altyapı çalışmaları İstanbul'da anlatıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Marmara Havzası Su Yönetimi ile ilgili görev alan kurum ve kuruluşlar arasında Koordinasyonun sağlanması amacıyla düzenlenen ve 2016 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıya katıldı

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

su havzası koruma yönetmeliği Haberi

su havzası koruma yönetmeliği

Su havzaları nedir?

Su havzaları, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alanı ifade ediyor. Bazı nehir havzaları, özellikle denize çıkışı olmayan iç bölgelerde, göllerde ve /veya iç deltalarda sona eriyor.


Söz konusu su havzaları, kapalı havza olarak ifade ediliyor. Bu havzalar yönetsel ya da politik bölümler yerine doğal hidrolojik sınırlara dayanıyor ve su kaynakları ile eko-sistemlerin korunmasını ve sürdürülebilir kullanımını planlamak için en elverişli birimler olarak karşımıza çıkıyor.


Türkiye su havzaları..

Türkiye, 26 adet "ana" su toplama havzasına sahip. Su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi görevini üstlenmiş olan Devlet Su İşleri (DSİ) ülke çapında 25 adet bölgede örgütlenmiştir. 


Kırsal kesime götürülecek hizmetlerden sorumlu olan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 18 bölgesi; Karayolları Genel Müdürlüğü'nün...