30 / 04 / 2024

su sayacının sökülmesi

su sayacının sökülmesi

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Peki, su sayacı neden değiştirilir? Neden sökülür?

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? çalışanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatının belli bir süresi ve şartları vardır. İşte o şartlar!

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

Avrupa'da fahiş emlak fiyatları can sıkıyor!

Avrupa ülkelerinde gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyatlarda meydana gelen fahiş artışlar en çok öğrencilerin canını sıkıyor. yüksek fiyatlar nedeniyle öğrenciler yardım derneklerinden destek almaya başladı. 

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS), askerler tarafından veya askeri amaçla kullanılabilecek ürünlerin Rusya, Çin ve Venezüella’ya ihracat kurallarını sıkılaştıran düzenlemeler hazırladı.

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti. Köprülü Kanyon Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Koronavirüs salgınının ömrü küresel büyümenin yönünü belirleyecek!

Çin'de geçen ay ortaya çıkan koronavirüs, küresel piyasaları aşağı yönlü baskılamaya devam ederken, hastalığın Çin'in ekonomik büyümesini negatif etkileyebileceği düşünülüyor.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

su sayacının sökülmesi Haberi

su sayacının sökülmesi

Su sayacı neden değiştirilir?

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor.


Bazı durumlarda su sayacı değiştiriliyor veya su sayacı sökülüyor. Pekli, su sayacı neden değiştirilir? Su sayacı neden sökülür?


Su sayaçları bozulduğunda, patladığında, sayaç numaratörlerinin çalışmaması vb. gibi durumlarda bir su makbuzu ile ... SU Genel Müdürlüğü Sayaç Hareketleri Servisine başvuruluyor.


Aboneler, bozuk olan su sayaçlarını Su Müdürlüğüne bildirmeden değiştirmeleri halinde Su Tarifeler Yönetmeliğine göre 250 TL para cezası ile cezalandırılırlar. 


Abonelerin su sayaçları ekonomik ömrünü doldurduğunda (üretim tarihi itibarı ile 10 yıl ve üzerindeki sayaçlar) camı kırık, mührü kopuk ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.


Sayaç değişimi Kurum elemanları tarafından yapılıyor. Bu sebeplerden dolayı yapılan sayaç değişimlerinde sayaç bedeli alınmayıp,...