09 / 05 / 2024

Su temini projesi temelleri

Su temini projesi temelleri

KKTC'nin su ihtiyacını Mersin'in Anamur İlçesinden karşılayacak olan ve ' Asrın Projesi ' olarak adlandırılan "Su Temini Projesi' nde bugün 3 yeni tesisin temeli atılacak.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Dubai Su Kanalı projesi 735 milyon dolara mal oldu!

Türkiye'nin gündeminde Kanal İstanbul projesi tartışılırken, Dubai 2013’te yapımına başlanan Dubai Su Kanalı'nı 2016 yılında hizmete açtı...

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

Depremde Avrupa Yakası'ndaki su hatları daha çok hasar görecek!

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız'ın hazırladığı "İstanbul'da Depremde Su Temini ve Çevre Sağlığı" başlıklı rapora göre içme suyu hatları tehlike altında...

TOKİ Afyonkarahisar Dinar Suçıkan başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar Suçıkan projesi için başvuru dönemi başladı.

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Uşak'ta acele kamulaştırma kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ''Küçük Su İşleri Projesi kapsamındaki Uşak Merkez Uzundere Göleti işinin yapımı amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

Su temini projesi temelleri Haberi

Su temini projesi temelleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nm yürüttüğü projenin KKTC Girne Geçitköy Barajı etabında bugün yapılacak temel atma törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı katılacak. 


KKTC tarafında temeli atılacak 3 tesisin yaklaşık yatırım maliyeti 123 milyon TL'yi buluyor. 


KKTC İçme Suyu Arıtma Tesisi ile günlük 200 bin metreküp içme suyunun arıtılması hedefleniyor. 


Geçitköy Terfi Merkezi-Lefkoşa İsale Hattı kapsamında ise 63.5 kilometre boru döşenecek. Temeli atılacak diğer bir tesis olan Girne İsale Hattı ile de Girne bölgesindeki toplam uzunluğunun 160 kilometre olan dağıtım hatları inşa edilecek. 


Dünyada ilk kez uygulanacağı vurgulanan deniz boru hattı ile adaya...