13 / 05 / 2024

Su Temini Projesinde son durum

Su Temini Projesinde son durum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. KKTC tarafındaki arıtma tesisi ve ana dağıtım hattının projelendirilmesi tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı

Büyükçekmece Yeşilyaka Su'da yüzde 1 KDV avantajı!

Mesa ve Nurol ortaklığı ile hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor. Projede 472 müstakil villa bulunuyor.

Yeşilyaka Su projesinde hemen teslimde yüzde 1 KDV avantajı!

Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde hemen teslimde yüzde 1 KDV avantajı devam ediyor. Peki Yeşilyaka Su projesinde villa fiyatları ne kadar? 

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı!

50 seneyi aşkın köklü geçmişleri ile gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması arasında yer alan Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı başladı.

Yeşilyaka Su projesinin yeni etabı yüzde 1 KDV avantajıyla satışta! Yeni proje! 

Yeşilyaka Su projesinin son etabı yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunuldu. Peki Yeşilyaka Su projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Yeşilyaka Su fiyat!

Mesa Mesken imzasına sahip Yeşilyaka Su projesinde satışlar başladı. Yeşilyaka Su fiyat listesi haberimizin içerisinde yer alıyor...

Depremde Avrupa Yakası'ndaki su hatları daha çok hasar görecek!

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız'ın hazırladığı "İstanbul'da Depremde Su Temini ve Çevre Sağlığı" başlıklı rapora göre içme suyu hatları tehlike altında...

Sivas Suşehri orta gelir TOKİ projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nun Sivas Suşehri 2019 projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Sivas Suşehri alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Sivas Suşehri projesinde yer alan konutlar satışa çıkarıldı.

Folkart 3 projesinde ODE yalıtım ürünlerini tercih ediyor!

Folkart Boyalık Çeşme Residence projesinde, temel altı su yalıtımı ve perde su yalıtım işlerinde ODE Yalıtım ürünleri kullanıldı. 

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Su Temini Projesinde son durum Haberi

Su Temini Projesinde son durum

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. Devlet Su İşleri'nden alınan bilgiye göre, KKTC tarafındaki arıtma tesisi ve ana dağıtım hattının projelendirilmesi tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı. 


Proje kapsamında Türkiye'deki Anamur-Dragon Çayı üzerinde inşa edilecek Alaköprü Baraj ı'ndan, KKTC'ye yapılacak yaklaşık 80 km uzunluğundaki boru hattı adaya içme, kullanma ve sulama suyu gönderilecek. 

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Görevlisi ve Enerji Jeopolitiği Uzmanı Dr. Hayriye Kahveci, yaptığı açıklamada, stratejik önemi bulunan suyun KKTC'ye götürülmesinin barış sürecine de katkıda bulunacağını söyledi. 

Bir süre önce Kıbrıs'ın güneyinde doğalgaz bulunduğunu anımsatan Kahveci, ancak doğalgaz fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşüşe geçmesiyle enerji şirketlerinin bölgeye ügilerinin azaldığını belirtti. Kahveci, şirketlerin azalan ilgisinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin, görüşmelerde...