20 / 11 / 2024

Şufa hakkı sözleşmesi

Şufa hakkı sözleşmesi

Önalım hakkı olarak da ifade edilen şufa hakkı, gayrimenkul hukukuna ait bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Şufa hakkı, gayrimenkulün satılması durumunda, önceliğin verildiği hak olarak ifade ediliyor...

Şufa hakkı sözleşmesi!

Şufa hakkı sözleşmesi konusu söz konusu taşınmazı diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alma hakkı sağlıyor. Şufa hakkı sözleşmesi konusunda detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Kira sözleşmesi kendiliğinden yenilenir mi?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. Konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri eski kiracılarını çıkarmak istiyorlar. Peki, kira sözleşmesi süresi bitince yenilenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

İhlas Gayrimenkul danışmanlık sözleşmesi imzaladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) danışmanlık sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Gebze Center AVM'nin satış sözleşmesi değiştirildi mi?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar ile 1 adet arsanın satış sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Akiş GYO'dan devir sözleşmesi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) devir sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO, Gedik Yatırım'la likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzalıyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Yibitaş'tan toplu iş sözleşmesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri, toplu iş sözleşmesi hakkında KAP'ta açıklama yaptı...

Saf GYO Garanti Bankası ile kredi kullanım sözleşmesi imzaladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda T. Garanti Bankası A.Ş. ile 31 milyon TL tutarında Kredi Sözleşmesi İmzalanması Hakkında bilgilerini yayınladı.

İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği..

Şufa hakkı sözleşmesi Haberi

Şufa hakkı sözleşmesi

Gayrimenkul hukuku şufa hakkı!

Gayrimenkul hukuku kapsamında yer alan şufa hakkı; hissedarlık esasına göre, hissedarların birbirlerine karşı olan hakları doğrultusunda; hisseye konu olan malın satışı söz konusu olduğu zaman bir hissedarın, malı yabancı bir kimseden önce alma hakkının olduğu anlamına geliyor.


Şufa hakkının tapu kütüğünde şerhine gerek duyulmuyor. Taşınmaz bir malda az veya çok oluşuna bakılmaksızın hisse sahibi olmak yeterli oluyor. Böyle bir malın satışı söz konusu olduğunda, şufa hakkı sahibine ihbar yükümlülüğü satıcıya ve yeni alıcıya ait oluyor. Bu ihbar, şufa hakkı sahiplerine noter aracılığı ile bildirilebiliyor.


Şufa hakkı süresi 

Şufa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki satışın hissedara bildirildiği tarih üzerinden üç ay geçmesi halinde düşmüş sayılıyor. Şufa hakkı her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşüyor.


Şufa hakkından feragat

Hisse sahipleri, kendilerine kanunen tanınan şufa...