24 / 07 / 2024

şükrü kızılot inşaat kavramı

şükrü kızılot inşaat kavramı

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde İnşaat kavramı ve çeşitlerini kaleme aldı. 743 sayılı Medeni Kanunda ise inşaat ve imalat; arazi ile birleştirilmiş ve malzeme ve emek sarfı ile imal, inşa veya tanzim edilmiş şeyler olarak tanımlanmış

1952'de belediye arsaları hakkında karar! Bir kısmına inşaat yapılacak kalanı uygun fiyattan halka satılacak!

1952 yılında İmar Müdürlüğü şehrin çeşitli yerlerindeki belediye arsalarını belirlemeye başlamış. Bu arsaların bir kısmına inşaat yapılmasına kalanın ise uygun fiyattan vatandaşlara satılmasına karar verilmiş. 

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesinin inşaatı yasağa rağmen devam ediyor iddiası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yasağa rağmen Marmaris'teki Kızılbük koyundaki otel inşaatına devam edince belediye zabıtalarla birlikte alana geldi. 

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi'nin plansız kalan inşaatını durdurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarını iptal ettirdiği ve arazisi plansız kalan Medipol Hastanesi'nin inşaatını da Üsküdar Belediyesi durdurdu.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Öz Alesta İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Danışmanlık Tekstil Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Alesta İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Danışmanlık Tekstil Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Musa Kara tarafından kuruldu.

Öz Nahrin İnşaat Turizm Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Nahrin İnşaat Turizm Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Maröge Özkan tarafından kuruldu.

Öz Emka İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Emka İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şirin Başak tarafından kuruldu.

Öz Hks İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Kimya Temizlik Gıda Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Hks İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Kimya Temizlik Gıda Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile  Murat İntepeler tarafından kuruldu.

Aksöz Yapı İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aksöz Yapı İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Sezer Erol, Ömer Erol ve Zafer Erol tarafından kuruldu.

N Akyüz Yapı İnşaatçılık Taahhüt Ve Oto Bakım Servisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

N Akyüz Yapı İnşaatçılık Taahhüt Ve Oto Bakım Servisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necmettin Akyüz tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Günyüzü Mimarlık Tasarım İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Günyüzü Mimarlık Tasarım İnşaat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgür Gül tarafından kuruldu.

şükrü kızılot inşaat kavramı Haberi

şükrü kızılot inşaat kavramı

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nda inşaatın tanımı yapılmamıştır. 743 sayılı Medeni Kanunda ise inşaat ve imalat; arazi ile birleştirilmiş ve malzeme ve emek sarfı ile imal, inşa veya tanzim edilmiş şeyler olarak tanımlanmıştı. Kanunda inşaat ve imalattan genel olarak bahsedilmiştir. 3194 sayılı imar Kanunu'nda ise "yapı" kavramı tanımlanmıştır. Buna göre; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi veya hususi yeraltı ve yer üstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesislerdir. Ancak bu konu, mahkeme içtihatlarında ve doktrinde daha fazla açıklanmış ve açıklığa kavuşturulmuştur. Gerçekten doktrine göre; binalar ve bunların eklentileri, duvarlar, köprüler, bir köprünün mesnetleri, bir demiryolunun traversleri, raylar, çeşmeler, abideler, liman tesisleri, inşa edilmiş su kanalları, su bentleri, barajlar, maden galerileri ile...