27 / 05 / 2024

Şükrü Kocagöz mimar

Şükrü Kocagöz mimar

Mimar Şükrü Kocagöz kimdir? Mimar Şükrü Kocagöz, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Şükrü Kocagöz bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Şükrü Kocagöz...

Mimar Zeynep Coşkun vefat etti! O da jetteydi!

Toyota Akkoyunlu'nun sahibi olan Orhan Coşkun'un kızı mimar Zeynep Coşkun da dün Başaran Holding'e ait olan düşen jetteydi...

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Kütahya İnköy'de arazi sorunları çözülüyor!

Kütahya’nın İnköy Mahallesi sakinlerinin hazine arazileri hususundaki sıkıntılarının giderilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı,"Çözüm yollarını değerlendirdik. Sorunlar kısa zamanda çözülecek" dedi.

Mecidiyeköy arazisinin bedeli mimarın annesine ödenmiş!

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas’ın annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisinin bedelsiz kamulaştırdığı için açtığı davada annesine 1979’da ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Ünlü Fransız Mimar Mecidiyeköy'deki arazisi için dava açtı!

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

1936 yılında Mimar Prost işe başladı!

1936 yılında İstanbul'a gelerek, İstanbul'un nazım planını hazırlayacak olan Fransız Mimar Henri Prost göreve başlamış. Belediye ile 2 yıllığına sözleşme imzalayacak olan Prost, yılda 12 bin lira tahsisat alacakmış.

1935 yılında Mimar Lambert İstanbul için imar planı hazırlamış!

1935 yılında Fransız Mimar Lambert İstanbul için imar planı hazırlamış. Lambert, 'Türkiye Kapısı' adını verdiği Yenikapı'dan Yeşilköy'e kadar bir liman ve Arnavutköy ile Vaniköy arasında bir köprü yapılmasını önermiş.

Şükrü Kızılot kimdir?

Sinpaş GYO’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Şükrü Kızılot kimdir? Prof. Dr. Şükrü Kızılot, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şükrü Kızılot'un biyografisi..

Şükrü Kızılot, Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nde konuşma yaptı!

Akkent konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı...

Şükrü Kızılot yoğun bakımda!

Türkiye’nin önde gelen vergi uzmanlarından ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot dün akşam saatlerinde Ankara’da beyin kanaması geçirdi. Kızılot dün akşam saat 20:00'de bilinç kaybı sebebiyle hastaneye götürüldü.

Gayrimenkulünüzün tapudaki değerini yükseltebiliyorsunuz!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde gayrimenkullerin tapudaki değerini yükseltilebilir mi? konusunu kaleme aldı. Öncelikle, çok kişinin özellikle sade vatandaşın farkında olmadığı sorunları açıklayalım...

Miras kalan gayrimenkulünüz varsa dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot' un miras yolu ile edinilen taşınmazlara ilişkin emlak vergisi konulu 'Neriman Teyze’nin beyan etmeyi unuttuğu miras' başlıklı yazısı...

1939 yılında Taksim'de yapılacak tiyatro binasını Fransız mimar yapacakmış!

1939 yılında Taksim'de Jandarma Karakolu binasının yıkılmasıyla arsaya büyük bir tiyatro binası yapılacakmış. İstanbul'un şehir planını yapan Henri Prost'un tavsiyesiyle tiyatro binası Fransız mimar Bay Ogüst yapacakmış.

Şükrü Kocagöz mimar Haberi

Şükrü Kocagöz mimar

Şükrü Kocagöz kimdir?

Şükrü Kocagöz, 950 Söke doğumlu. Saint Joseph Ortaokulu ve Karşıyaka Lisesi' nden sonra Lozan Politeknik' te (EPFL) mimarlık eğitimi ve kentsel tasarım üst lisansını yaptı. 1974 yılında mezun olarak İzmir' de mimarlık yapmaya başladı. Halen serbest mimarlık yapmakta olup BİROK İnşaat Mimarlık Danışmanlık AŞ'nin yönetim kurulu başkanı. 


1991 den bu yana Ankara'da kurulu tasarım firmasını Merih Karaaslan'ın vefatından sonra (2002) Mürşit Günday ile ortaklaşa sürdürmekte. Bu grup ile mimarlık yarışmalarına katılmış, ödül almıştır.


Pek çok konut, endüstriel yapı, sağlık yapısı tasarımları var. Yüz elliyi aşkın mesleki makalesi çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı.


Bir başka çalışma alanı da tiyatro oldu. Samim Kocagöz, Tamer Levent ile birlikte yazdıkları “Kalpaklılar” oyunu Devlet Tiyatrosu’nca oynandı. İSMD (İzmir Serbest Mimarlar Derneği), Mimarlar Odası ve EÇEV...