04 / 05 / 2024

sukuk gong sukuk alımı

sukuk gong sukuk alımı

Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası’nın yurt dışında işlem gören sukuklarını alım satıma açmaya hazırlanıyor. Dr. İbrahim Turhan ile H.E İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani açılış konuşması yapacak.

Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu! Sur Tatil Evleri GYO yatırımcıları şokta!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. Borsa İstanbul’da 14 Aralık’ta gong, Sur Tatil Evleri GYO için çaldı. Ancak uzun zamandır görülmeyen bir açılış yaparak halka arz yatırımcısını korkuttu. Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu...

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Borsa İstanbul’da gong bu kez BVS için çaldı!

Vinç sektörünün halka açılan ilk şirketi olan BVS Bülbüloğlu Vinç Sanayi’nin şubat ayında yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenen gong töreni bugün yapıldı.

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Halka arz olan yeni şirkete kaç kat talep geldiğine inanamayacaksınız!

Borsa İstanbul’da yeni yılla birlikte hem yatırımcı hem de halka arz sayıları hızlandı. Yeni seneyle birlikte borsaya kote olan şirketlere yatırımcılar ilgi gösterirken, önümüzdeki perşembe günü gong çaldıracak Söke Un’a ise yatırımcılardan dudak uçaklatan bir talep geldi!

Borsa İstanbul’da gong bu kez Şeker GYO için çaldı!

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması ile ilgili olarak gong töreni gerçekleştirildi. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Borsa İstanbul’da gong DAP için çaldı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong töreninden sonra borsada işlem görmeye başladı.

Pasifik GYO halka arz gong töreni yarın!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arz töreni yarın Borsa İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'nın Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı yapıda, toplamda 100 milyon TL nominal değerli, alım satıma dayalı kira sertifikalarına ilişkin tertip ihraç belgeleri yayınlandı. 

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama 1 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama, Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı yapıda, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1 milyar TL tutarına kadar alım satıma dayalı kira sertifikası ihracına karar verdi.

Halk GYO 4. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.‘nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu  kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 4.Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Halk Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği 200 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, Pashabank'ın fon kullanıcısı olduğu kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 3.Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.  

sukuk gong sukuk alımı Haberi

sukuk gong sukuk alımı

Borsa İstanbul, aralarında Türkiye'nin de pay sahibi olduğu, İslam Kalkınma Bankası'nın yurt dışında işlem gören, ilk aşamada toplam 6 milyar 50 milyon dolar değerindeki sukuklarını (kira sertifikaları), 28 Kasım tarihinden itibaren Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satıma açmaya hazırlanıyor. 


Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul, ilk defa uluslararası bir finans kuruluşunun sukuklarını (kira sertifikaları) Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satım işlemlerine açıyor. İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması yolunda büyük bir öneme sahip olacak olan sukuklar, Borsa İstanbul'da alınıp satılmaya başlanacak. 


Gong töreninden önce Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan ile H.E İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani...