02 / 05 / 2024

Halka arz olan yeni şirkete kaç kat talep geldiğine inanamayacaksınız!

Halka arz olan yeni şirkete kaç kat talep geldiğine inanamayacaksınız!

Borsa İstanbul’da yeni yılla birlikte hem yatırımcı hem de halka arz sayıları hızlandı. Yeni seneyle birlikte borsaya kote olan şirketlere yatırımcılar ilgi gösterirken, önümüzdeki perşembe günü gong çaldıracak Söke Un’a ise yatırımcılardan dudak uçaklatan bir talep geldi!



Borsa İstanbul’da önümüzdeki perşembe günü gong çaldıracak olan Söke Un’a yatırımcılardan 118 kat talep geldiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, halka arz sürecine giren Söke Un’un 77 milyon 500 bin TL nominal değerli paylarının 118,24 katına denk gelen talep geldi.

 Halka arz olan yeni şirkete kaç kat talep geldiğine inanamayacaksınız!

Halka arz töreni önümüzdeki perşembe günü yapılacak olan Söke Un’un 77 milyon 500 bin TL nominal değerli paylarının 118,24 katına denk gelen talep geldiği bildirildi. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan halka arz sonuçları açıklamasına göre, 4-5-6 Ocak günlerinde talep toplanan Söke Un’un halka arz büyüklüğü 581 milyon 250 bin lira olarak gerçekleşti.

KAP’taki açıklamda, halka arz edilen 77 milyon 500 bin TL nominal değerli payların 118,24 katına denk gelen 9.163.694.911 TL nominal değerli pay talebi gelirken “Halka arzda, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara tahsis edilen payların 159,17 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilen payların 47,42 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilen payların 11,09 katı talep gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön