02 / 05 / 2024

Sultan Camisi

Sultan Camisi

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Strazburg Eyüp Sultan Camisi 3,5 yılda tamamlanacak!

Fransa'da 2018 yılında temeli atılan ve 3 buçuk sene içinde ibadete açılması planlanan Strazburg Eyüp Sultan Camisi tamamlandığında içinde 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Külliyenin temeli yarın atılacak. 

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Sultan Camisi Haberi

Sultan Camisi


     Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, AA muhabirine, kentin tarihi bir yerleşim yeri olduğunu, il genelinde Anadolu Beylikleri ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma çok sayıda caminin bulunduğunu anlattı. 

     ''Kent genelinde tespit ettiğimiz 65 tarihi caminin restorasyonu için çalışma başlattık'' diyen Cihan, şöyle devam etti: 

     ''Bu camilerle ilgili bir dosya hazırlayarak liste halinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gönderdik. Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba ile çalışmanın başlamasına ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantının ardından bakım ve onarıma ihtiyacı olan camilerin ele alınmasını en kısa sürede sağlayacağız.'' 

     Restorasyon çalışması yapılacak tarihi camilerin aslına uygun olarak muhafaza edileceğini ifade eden Cihan, bu çalışmaların Manisa'nın turizmine de olumlu yansıyacağını dile getirdi. 

     Camilerin restorasyonunun...