05 / 05 / 2024

Sultanahmet Camisi minaresi

Sultanahmet Camisi minaresi

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Taksim Camisi'nin minaresi yükseliyor!

Temeli geçen yıl atılan ve yapımı devam eden caminin birinci minaresi göründü. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Minare göründükçe caminin ihtişamı ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız caminin mimarisini çok beğendi" dedi...

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Afyonkarahisar Kitişler Camisi için yardım isteği!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde minaresi bulunmayan Kitişler Camisi'nin minaresinin yapımı için destek istendi. Akpınar, yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirtti.

Zigetvar'daki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresi restore edilecek mi?

Budapeşte'de düzenlenen "Zigetvar'da Minare Yapılsın mı Paneli"nde uzmanlar, Osmanlı döneminde Zigetvar Kalesi'nde inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresinin aslına uygun restore edilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Sultanahmet Camisi'nin minareleri restore edilecek!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonunun ardından yeniden örülüyor.

Sultanahmet Camisi minaresi Haberi

Sultanahmet Camisi minaresi

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonunun ardından yeniden örüldü.


Sultanahmet Camisi, Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya 1616 yılında yaptırıldı. Tarihi yarımadada bulunan ve İznik çinileriyle bezendiği, yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için yabancı turistlerin "Mavi Cami/Blue Mosque" olarak adlandırdığı cami, Türkiye'nin 6 minareli tek tarihi camisi.


Her gün yerli ve yabancı turistlerce ziyaret edilen Sultanahmet Camisi'nde kayma sebebiyle sökülen sağ ön minarenin konservasyonu için yürütülen çalışma, 2 yıl sürdü. Bu süreçte yüklenici firma tarafından caminin bahçesine ziyaretleri engellemeyecek şekilde şantiye kuruldu. Şantiyeye, taşların konservasyonu sırasında çıkan tozların turistleri ve cemaati rahatsız...