19 / 05 / 2024

Sultanbeyli Belediyesi emlak vergisi borcu yapılandırma

Sultanbeyli Belediyesi emlak vergisi borcu yapılandırma

Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa’dan faydalanmak isteyenler, belediyeye gelerek emlak, çevre ve temizlik vergisi borçlarını taksitlendirme işlemlerini yapmaya başladı. Sultanbeyli Belediyesi tahakkuk servisi ve çözüm masası hafta sonları da açık

Sultanbeyli Belediyesi imarlı arsa satıyor! İstanbul'da arsa almak isteyenlere müjde!

İstanbul İli Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediyesi Emlak Vergisi için toplantı düzenledi!

Bodrum Belediyesi, belediyenin toplantı salonunda ‘Emlak Vergisi Bilgilendirme Sunumu’ gerçekleştirdi.  

Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021!

Milyonlarca kişi her yıl iki taksit şeklinde emlak vergisi ödüyor. Peki Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021 işlemleri nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler....

Beyoğlu Belediyesi'ne emlak vergisi tepkisi!

Beyoğlu Belediyesi emlak vergisine yüzde 45 zam yapmak istiyor. İlçe sakinleri ise bu zammı onaylamıyor. 

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Kayseri Kocasinan'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Kocasinan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ile sistemlerini entegre ederek, vatandaşlara tapu işlemlerinde kolaylık sağladı. 

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Selçuk Çalık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürü oldu! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü görevine Selçuk Çalık getirildi. 

Küçükçekmece Belediyesi'nden 19.7 milyon TL'ye satılık 50 konut! 

Küçükçekmece Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, mülkiyetinde bulunan 50 konutu 19 milyon 729 bin 660 TL'ye satıyor...

Sultanbeyli Belediyesi emlak vergisi borcu yapılandırma Haberi

Sultanbeyli Belediyesi emlak vergisi borcu yapılandırma

6552 sayılı yasa kapsamında belediyelere ait ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Bu kapsamda Sultanbeylililer de belediyeye gelerek taksitlendirme işlemlerini 1 Aralık tarihine kadar yapabiliyor. 


Vatandaşların işlemlerini rahat halledebilmesi için Sultanbeyli Belediyesi tahakkuk servisi ve çözüm masası hafta sonları da hizmete açık olacak. 


Vatandaşların kimlikleriyle şahsen veya resmi vekil aracılığı ile yaptığı başvuruda, gerek peşin ödeme, gerekse 3, 6, 9, 12 veya 18 aya kadar taksitlendirme imkanı var. Başvurular ayrıca posta yolu ile de alınabiliyor.  Zamanında vergilerini ödeyemeyenleri oldukça rahatlatan uygulamaya vatandaşların ilgisi yoğun. Her gün onlarca kişinin başvurduğu taksitlendirme işleminden yaklaşık 25 bin civarında kişinin yararlanması bekleniyor. 2013 yılı Aralık ayına kadar ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergisi taksitlendirme işlemi 1 Aralık tarihinde sona eriyor.


2010 ikinci dönemde...