14 / 05 / 2024

sultangazi parsel değişiklikleri

sultangazi parsel değişiklikleri

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Eski Habipler ve Malkoçoğlu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi, 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan ile Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında Hazırlanan 1/5000 NİP Ve 1/1000 UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Aman dikkat! Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Detaylar bir bir ayyuka çıktı!

Emeklilik sistemine büyük reformlar geliyor. TBMM’nin açılmasıyla beraber gündemde olan torba yasa, emeklilik alanında önemli değişiklikleri kapsıyor. Prim indirimleri, yaş şartı yenilikleri ve Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşu gibi konular bu kanun çerçevesinde ele alınacak. İşte detaylar...

Sultangazi rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan İle Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2023 BES’te büyük değişiklikler yaşandı! İşte 7 soruda BES’teki değişiklikler

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 23 Ocak 2023 tarihli yazışında BES’te yapılan değişiklikleri ele aldı. İşte detaylar...

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş

Benzin ve motorinde fiyatlar değişti! Hem zam hem indirim geldi! Opet, BP, PO, Total 24 Kasım 2022 fiyat listesi...

Bugün itibarıyla benzine 55 kuruş zam, motorine ise 95 kuruş indirim yapıldı. Fiyat değişiklikleri resmen pompaya yansıdı. İşte Opet, BP, Petrol Ofisi, Total, Shell 24 Kasım 2022 son dakika fiyat listesi...

sahibinden.com’dan flaş karar! Araba severler dikkat! Artık değişiyor

sahibinden.com’un yapmış olduğu açıklamaya göre; şirket, motorlu kara taşıtı ticareti ile ilgili olarak şeffaflığı artırmak aynı zamanda tüketiciyi korumak için önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini bildirdi. İşte detaylar…

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Sultangazi'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Yaklaşık 29 Hektar Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

sultangazi parsel değişiklikleri Haberi

sultangazi parsel değişiklikleri

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yedekci önergesinde "Sultangazi'de parsel değişikliği ve yeni imar planlamalarıyla vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Yeni imar ve parselasyon çalışmaları sonrasında vatandaşlarımızın tapularında büyük oranda bir küçülme görülmüştür." diyerek bu bağlamda 7 soru sordu.

Yedekci'nin soruları

 

1- Sultangazi'de parsel değişikliği ve yeni imar planlamalarıyla vatandaşlar neden mağdur edilmektedir? Vatandaşların alın teriyle edindikleri topraklarına göz mü dikilmektedir? Bu tapulu araziler hangi yandaşlara peşkeş çekilmek istenmektedir?

2- Sultangazi'de hangi gerekçelerle parsel değişikliği yapılmaktadır? Vatandaşların mülkiyet güvenliği konusunda kaygı yalamasının sorumluları kimlerdir?

3- Vatandaşların mal varlıkları tapularında sınırları metrekare cinsinden belli olduğu halde, yeni imar ve parselasyon planlamları sonrası...