07 / 07 / 2024

sultangazi yüksekokul

sultangazi yüksekokul

Son yıllardaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Sultangazi Belediyesi, eğitimle ilgili çalışmalarına da hız verdi. 27 okul daha inşa ederek lise sayısını artıran belediye, iki yüksekokul projesiyle de akademik hayatı ilçeye taşıyor.

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

Sultangazi 50. yıl Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sultangazi ilçesi, 50. Yıl Mahallesi, 2692 ada, 3 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultangazi Belediyesi'nden kaçırılmayacak fırsat: Yüzde 50 peşinatla 15 iş yeri satacak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, Sultangazi 50. yıl ve Cebeci mahallelerinde yer alan 15 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerlerinin satış ihalesi 25 ve 26 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sultangazi 50. Yıl Mahallesi Parselasyon Planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Sultangazi İlçesi, 50. Yıl Mahallesi 20130 ada (eski 3762 ada) 1, 2 parsel ve 20136 ada 1 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı Projesine ilişkin 17.09.2021 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği itirazı askıya çıkarıldı.

Sultangazi'de 26.6 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, Sultangazi Uğurmumcu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Sultangazi 50. yıl Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Sultangazi ilçesi, 50. Yıl Mahallesi, 2512 ada, 4 ve 6 parsel taşınmazın doğusundaki Tescil harici alan, 50. Yıl Mahallesi, 2071 ada, 34 parsel taşınmaz ile bir kısım tescil harici alan tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yılık yol haritasını oluşturan plan ve performans programı ikinci oturumu gerçekleşti. Programda 2020-2024 yılı stratejik planı meclis tarafından kabul edildi… 

Nusaybin'de yüksekokul için arazi tahsisi!

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçeye Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

sultangazi yüksekokul Haberi

sultangazi yüksekokul

LİSELERİN sayılarını 27'ye çıkardıklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, iki yüksekokul projelerini hayata geçireceklerini bildirdi. Altunay bu konudaki gelişmeleri, "Bir tanesi sağlık meslek yüksekokulu bir tanesi de yine İstanbul Üniversitesi ile anlaştığımız Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olacak. Şu anda biriyle ihaleye çıkıyoruz. İki fakülte için yerimizi hazırlıyoruz. 

Bunların hepsi metronun geçeceği yol güzergahları üzerinde olacak. Sultangazi bir öğrenci, bir eğitim, bir bilim ilçesi olacak. Aynı zamanda bir bilim merkezini de hayata geçiriyoruz" şeklinde ifade etti. 


Sultangazi'de nefes almanın eskiden zor olduğunu söyleyen Altunay, şöyle konuştu: Göreve geldiğimizde Sultangazi'de kişi başına 0.2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Biz bunu 7 yıl gibi sürede 30 kat artırıp 6 metrekareye çıkarttık. Şimdi gençlere ve amatör spor kulüplerine sahalar yapıyoruz. Gençlerimizin daha nitelikli yerlerde oynamalarını,...