18 / 06 / 2024

Sümela turizm merkezi

Sümela turizm merkezi

Trabzon’daki dünyaca ünlü turizm merkezi Sümela Manastırı’nı bu kez kaya parçaları tehdit ediyor. Sümela bu kez insan değil, doğa tehdidi altında. Manastırın üstündeki kayalıkları çelik ağlarla örmek için yetkililer harekete geçti.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Dmr Venüs Otelcilik Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dmr Venüs Otelcilik Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi İbrahim Demir ve Onur Genç ortaklığında Bahçelievler'de kuruldu.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Sıkaka Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıkaka Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile G. Abdelrahman H. Ahmad ve Velat Ağırman ortaklığında kuruldu.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sıraselviler Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Sıraselviler Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi Beykoz’da  50 bin TL sermaye bedeli  ile Deniz Can Yıldız ve Uğur Pirli tarafından kuruldu.

Sümela'nın teleferik ihalesi 6 ay içinde yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sümela'ya inşa edilecek teleferik için 6 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. 

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Türk tarafından kuruldu.

Oasıs Turkey Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oasıs Turkey Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Qasım Hashım T. Al-Battat tarafından kuruldu.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela turizm merkezi Haberi

Sümela turizm merkezi

Trabzon’daki dünyaca ünlü turizm merkezi Sümela Manastırı’nı bu kez kaya parçaları tehdit ediyor. Manastırın üzerindeki kayalıklarda, iklim değişikliklerinden kaynaklanan gevşemeler meydana geldi. Küçük kaya parçaları koparak ziyaretçilerin de girdiği iç bölüme düşmeye başladı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, gevşek zeminde yaşanan kısmi risklerle ilgili çelik ağlı önlem alınacağını söyledi. Öz, “Restorasyon projesinden ayrı olarak bölgedeki bu gevşek zeminlerin temizlenmesi, gerekirse çelik hasırlarla örülmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda tehlike yok ama Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rölove Anıtlar Müdürlüğü bu konuda çalışma başlattı. Çelik hasırla örtülmesinin yanı sıra jeolojik açıdan ne gerekiyorsa yapılacak" şeklinde konuştu.


SICAK SOĞUK DERKEN ÇÖZÜLDÜ


Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız çalışmaları AKŞAM'a anlatı. Kansız, “Manastırın bulunduğu bölgede kış çok şiddetli geçer. Sıcak-soğuk derken çözülmeler oluşabiliyor....