18 / 05 / 2024

Sümerbank arazisi konut projesi

Sümerbank arazisi konut projesi

Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sanayinin gelişiminde Sümerbank'ın büyük bir önemi vardır. Ülkenin dört bir tarafında fabrikaları ve değerli gayrimenkulleri olan Sümerbank'ın 2000'li yılların başında özelleştirmesi tamamlandı...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Sümerbank arazisi konut projesi Haberi

Sümerbank arazisi konut projesi

Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sanayinin gelişiminde Sümerbank'ın büyük bir önemi vardır. Ülkenin dört bir tarafında fabrikaları ve değerli gayrimenkulleri olan Sümerbank'ın 2000'li yılların başında özelleştirmesi tamamlandı. 


Zeytinburnu-Bakırköy hattındaki en değerli arazilerden biri de Sümerbank'a aitti. Veliefendi Hipodromu'nun önünde, sahil yolu üzerindeki 87 dönümlük arazi 2004 yılında alıcısını buldu. Kemal Ayvacı ve Nevzat Inan'ın sahibi olduğu Doğa Madencilik, Sümerbank'ın bu değerli arazisini 10 yıl önce özelleştirmeden 44 milyon dolara aldı. Arazi uzun yıllar boş durdu. Ancak geçenlerde arazide bir hareket başladığı dikkatimizi çekti. 


Araziyi alan işadamlarının bir başka şirketi olan Doğa Şehircilik, buraya önemli bir proje yapmak üzere harekete geçmiş. Henüz projenin lansmanı yapılmadı ama öğrendiğimize göre proje haziran ayından sonra kamuoyuna açıklanacak. Proje şimdilik Doğa Bakırköy olarak adlandırılıyor. Lansmana çıktığında...