02 / 05 / 2024

Summers

Summers

Eski ABD Hazine Bakanı Summers İngiltere'nin maliyete politikaları ve dünyada güçlenen dolar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Summers dünyadaki diğer ülkelerin güçlü dolara uyum sağlamak zorunda kalacaklarını söyledi.  

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Doların kaderini belirleyen faiz için son dakika açıklaması geldi! Bir sonraki karar şimdiden belli oldu

ABD Eski Hazine Bakanı Prof. Summers, doların kaderini belirleyecek olan Fed'in faiz oranları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

"1 Sterlin 1 doların altına düşebilir"

Eski ABD Hazine Bakanı Summers İngiltere'nin maliyete politikaları ve dünyada güçlenen dolar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Summers dünyadaki diğer ülkelerin güçlü dolara uyum sağlamak zorunda kalacaklarını söyledi.  

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan Fed’e mesaj! Net sinyal vermesi gerek!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed yetkililerinin Jackson Hole'daki konuşmaları sırasında ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında net bir şekilde sinyal vermeleri gerektiğini kaydetti.

Lawrence Summers: Konut piyasasında istikrar görülüyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi danışmanı Lawrence Summers, konut piyasasında istikrarın ilk
işaretlerinin görüldüğünü bildirdi

Lawrence Summers: Mortgage krizi sistemi de sarsar

Önümüzdeki dönemdeki tercihler, siyasi sistemin bütünlüğünü etkileyecek.

Summers Haberi

Summers

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştirerek bu politikalar sonucunda sterlinin-dolar paritesinin 1'in altına düşebileceği uyarısında bulunarak İngiltere'nin gelişmekte olan bir ülke gibi davrandığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss tarafından dile getirilen ekonomi politikalarını eleştiren Lawrence Summers, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, "Bunu söylemek beni çok üzüyor, ancak İngiltere gelişmekte olan bir ülke gibi davranarak kendisini batmak üzere olan bir ülkeye dönüştürüyor" diye konuştu. Summers yaptığı değerlendirmede, Brexit, İngiltere Merkez Bankası'nın gelişmelerin ne kadar gerisinde kaldığı ve şimdi izlenen maliye politikalarıyla birlikte, İngiltere’nin ekonomi politikalarının uzun zamandır herhangi bir büyük ülkenin izlediği en kötü makroekonomik politikalar olarak hatırlanacağını ifade etti.

Liz Truss hükümeti geçtiğimiz günlerde, 1972'den bu yana İngiltere için en radikal vergi indirimleri paketini...