29 / 08 / 2024

sur imar edilecek mi

sur imar edilecek mi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden imar edileceğini belirterek, "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz." dedi.

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Çekmeköy'de otopark arazisi yerine villa mı inşa edilecek?

İstanbul Çekmeköy’de 16 bin metrekarelik arazinin imar planı, İBB Meclisinde çoğunlukta olan AK Parti oylarıyla değiştirildi. Buna göre; söz konusu araziye otopark yerine villa inşa edilecek

sur imar edilecek mi Haberi

sur imar edilecek mi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden imar edileceğini belirterek, "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz. Bu kentsel ihya projesidir çünkü biz orayı tekrar ihya edeceğiz" dedi.


Karaaslan, AA muhabirine, terörden zarar görmüş ve çatışmalar sonrası ayağa kaldırılması planlanan Diyarbakır'daki restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinin medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Karaaslan, terör örgütünün Diyarbakır'ı bir terör şehri olarak göstermek isteğini, bunun mümkün olmayacağını söyledi.


Karaaslan, Sur bölgesinde terörün izlerini kaldıracaklarını ve Sur'un tarihi yapılarını restore edip ilçeyi yeniden inşa edeceklerini vurguladı.


"Bu kentsel ihya projesidir"

Yapacakları çalışmanın sadece kentsel dönüşüm projesi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, bunun bir "kentsel ihya" projesi olduğunun altını çizdi. Karaaslan, "Bizim medeniyetimizin...