05 / 05 / 2024

sur kamulaştırma ihalesi

sur kamulaştırma ihalesi

Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak.

TEİAŞ Sakarya'da kamulaştırma yapacak!

TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü, Sakarya'da kamulaştırma yapacak. Kamulaştırma haritalarının hazırlanması işi ihalesi 30 Mart'ta yapılacak.

Malatya Kuzey Çevreyolu için 16 kilometrelik kamulaştırma!

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, yapım ihalesi tamamlanan ve yükleniciye yer teslimi yapılan Kuzey çevreyolu için 16 kilometrelik bölümde kamulaştırma çalışmasının yapılacağını açıkladı. Kartal, kamulaştırma çalışmalarına ise kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.

Sur'daki acele kamulaştırma kararına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde alınan kamulaştırma kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Şeyhmus Diken'den Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır’ı, Sur’u en iyi bilen isimlerden biri Yazar Şeyhmus Diken. Sur üzerine çok şey yazan, söyleyen Diken Sur'daki acele kamulaştırma kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurguladı.

5 soruda acele kamulaştırma!

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

CHP heyeti Sur'da acele kamulaştırma kararını inceleyecek!

CHP, merkez Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulyu tarafından alınan 'acele kamulaştırma' kararanı incelemek üzere Diyarbakır'a bir heyet gönderme kararı aldı. Heyet 14 Nisan Perşembe ve 15 Nisan Cuma günlerinde bölgede incelemelerde bulunacak.

Hüseyin Aksoy'dan Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Sur'daki kamulaştırma kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek" dedi.

Derince'de 5 parsele kamulaştırma kararı!

Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın başkanlığını yaptığı Encümen tarafından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı. Derince'de 5 parsele kamulaştırma kararı çıktı.

TEİAŞ'tan kamulaştırma haritaları ve imar planları tadilatı ihalesi 24 Kasım'da!

TEİAŞ 16. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, 144.981 km’lik 380 kV Aşağı Kaleköy – Batman 2 TM Enerji İletim Hatlarının Kamulaştırma Haritaları ve İmar Planları tadilatlarının Hazırlanması İşini ihaleye çıkarıyor...

İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “380 kV İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

sur kamulaştırma ihalesi Haberi

sur kamulaştırma ihalesi

Evet başlığımı yanlış okumadınız. Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak. Örneğin Ziya Gökalp’ın evi, Sülüklü han, Hasan Paşa hanı yıkıma gidecek. Tescilli bazalt taşlarından yapılmış evler bir çırpıda yok olacak. Azınlıkların sahip olduğu gayrı menkuller de yıkılacak! Konuştuğum hukukçular, tapular üstünden hiçbir inceleme yapılmadan oluşturulan bu kamulaştırmaya karşı mücadeleye başlamışlar bile. Ama hemen bir başka yasa çıkarılmış, bu yasaya göre, yeni kamulaştırma işlemine karşı mülk sahipleri hak iddia edemiyorlar. Yani astığım astık kestiğim kestik mantığı. Yasanın yürürlüğe girmesine üç gün kala, mülk sahiplerinin bin kadarı yürütmeyi durdurma davası açabilmişler.


Hukukçular ve hak sahipleri, sadece evlerinin gitmesinden dolayı infial...