18 / 05 / 2024

Surda binalar yıkıldı mı

Surda binalar yıkıldı mı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!

Adana Yüreğir Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye ve vatandaşa rahatsızlık veren metruk binaları yıktı.

Tekirdağ'da metruk binalar yıkılıyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ilçede tehlike yaratan metruk binaların yıkımına devam ediyor. İlçe genelinde bu sene 193 metruk bina yıkıldı.

Marmaris'te riskli binalar iş makineleriyle yıkıldı!

Marmaris'te depremde yıkılma riski bulunan binalar iş makineleriyle yıkıldı.

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

İzmir açıklarında bugün meydana gelen deprem sebebiyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde binalar yıkıldı!

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen depremde bazı binalar yıkıldı. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu sebebiyle Ordu İdare Mahkemesi'nin verdiği yıkım kararı üzerine 3, 10 ve 12'nci katları tamamlanan binaların yıkımı gerçekleştirildi...

Surda binalar yıkıldı mı Haberi

Surda binalar yıkıldı mı

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Dabanoğlu, Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki 14 sokakta geçtiğimiz hafta kaldırıldı. Yasağın kalktığı bölgede incelemelerde bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şube Başkanlığı, 23 Mayıs’ta yaptığı teknik gözlemler sonucunda bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. Sonuç kısmında, “Kaldırılan yasağın ardından gözle görülür hale gelen ve telafisi mümkün olmayan sosyal ve mekânsal yıkımların gerçekleştiğine şahitlik etmekten utanç duymaktayız.” denilen raporda, özetle şu tespitlere yer verildi:


Tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamı silahlarla tarandı ve evlerin tüm eşyaları kullanılamaz hale geldi.


Yıkımın olduğu bölgelerde devasa büyüklükte boş alanlar oluşturuldu.


Çok sayıda tescilli sivil mimarlık örneği yapılar tamamen yıkıldı.


Anıtsal yapılar tank ve top atışlarından zarar gördü.


Suriçi’nin özgün...