18 / 05 / 2024

SÜREYYA SU

SÜREYYA SU

Sanayileşmenin başlamasından itibaren kentler de hızla büyümeye başladı. Akademisyen Süreyya Su da insan odaklı bir mimarlığı değil, yaratanın emanetini bozmayıp, güzelleştirme kaygısı güden varlık odaklı bir mimarlığı savunuyor…

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Kumtel su ısıtıcı fiyatları ne kadar? En uygun nereden alınır? 7 Nisan 2023 fiyat listesi...

Sağlam ve dayanıklı malzemelerden üretilen Kumtel elektrikli su ısıtıcılar ile çay, kahve ya da yemek yaparken kullanılan sıcak su her an elinizin altında hazır olur. Peki Kumtel su ısıtıcı kaç lira? Kumtel kettle kaç litre? İşte detaylar...

BİM'de elektrikli sıcak su torbası 175 TL, Redmi 9 C 3.649 TL, robot süpürge 4.799 TL! 11 Kasım 2022 fiyat listesi

BİM'in 11 Kasım 2022 Cuma aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Bu hafta BİM'de elektrikli sıcak su torbası 175 TL, Redmi 9 C 3.649 TL, robot süpürge 4.799 TL fiyatlarla satışa sunuldu. BİM aktüel ürünlerin fiyatı kaç TL, ne kadar? BİM 11 Kasım fiyat listesi...

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Bakanlık ve DSİ yüzlerce personel alacak! Başvurular o tarihte başlıyor! Sınavsız başvuru fırsatını sakın kaçırmayın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile DSİ yüzlerce personel alacak. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 400 mali hizmetler uzman yardımcısı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün ise 196 temizlik görevlisi alacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak!

Daha önce sektörün dev markaları; Ant Yapı ve Sabancı Grubu ortaklığını Riva'ya taşıyan Süreyya Ayaz, birikim ve deneyimlerini SA Riva İnşaat ve Danışmanlık A.Ş. çatısı altında topluyor. Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak...

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Süreyya Yalçın Bodrum'daki evine club yaptırdı!

Son zamanlarda Bodrum'a yatırım yapan ünlüler arasında Süreyya Yalçın da yerini aldı. Sosyetik güzel Bodrum'dan satın aldığı lüks villasına club yaptırdı.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Elazığ'da inşaat hırsızları suçüstü yakalandı!

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleşen operasyon sonucunda inşaatta çalışan 2 şüpheli, çinko çaldıkları sırada suçüstü yakalandı.

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

SÜREYYA SU Haberi

SÜREYYA SU

TOKİ Dergi’deki habere göre; Sanayileşmenin başlamasından itibaren kentler de nitelik değiştirerek hızla büyümeye başladı. Feodal kale kentlerinden sanayi kentlerine bir dönüşüm yaşandı, ilginç bir şekilde sürecin başlamasına neden olan dinamikler neredeyse hiç değişmedi. İngiltere’de tekstil sanayisinin gelişmesiyle artan hammadde yani, yün ihtiyacı, koyunlara otlak alan açmayı öncelikli hale getirdi. Sanayi burjuvazisi yönetime baskı yaparak bir toprak reformu gerçekleştirdi. Çitleme denen hadise oldu. Böylece köylüler yüzyıllardır ekip biçtikleri toprakların işgalcisi konumuna geldiler. Toprakların yeni sahipleri olan burjuvazi, ağır vergilerle köylüleri topraklarını bırakıp göçmeye zorladı.

Nihayet tarımla geçinen bir sürü köylü toprağından oldu ve yeni oluşan sanayi kentlerine göç ettiler. Fabrikalarda zor koşullarda ücretli işe talip oldular. Olmayanlar da şehirlerde suç, hırsızlık, illegal işlere yöneldi. Bugün de benzer şekilde işliyor süreç. Tarımı...